Gisteren gemist: PSV groepsfase EL in, CL-loting Ajax en Koeman

2 oktober 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 1 oktober.

PSV dankzij aanwinst Zahavi naar de groepsfase Europa League

PSV heeft zich donderdag verzekerd van de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren rekenden op bezoek bij Rosenborg BK af met de thuisploeg dankzij een doelpunt én assist van zomeraanwinst Eran Zahavi (0-2). Door de overwinning krijgen de Eindhovenaren niet alleen een flinke financiële impuls, maar doet het ook uitstekende zaken in de coëfficiëntenlijst. Dompers waren het uitvallen van Ryan Thomas en Philipp Max.

Ten Hag vindt loting zwaar en wil selectie bijeen houden

 Erik ten Hag vindt dat Ajax een enorme zware loting [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/373242/extreem-zware-loting-ajax-liverpool-atalanta-en-fc-midtjylland/,_blank,heeft voor de groepsfase van de Champions League]. De oefenmeester noemde Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland weliswaar uitdagend. "Maar het had ook makkelijker gekund", glimlachte de oefenmeester over de drie opponenten. Verder ging hij in op komend weekend, als Mohamed Kudus vermoedelijk ontbreekt én besprak hij de laatste transferzaken.

Koeman blijft met Barcelona foutloos ondanks vroeg rood Lenglet

Ronald Koeman heeft ook zijn tweede officiële wedstrijd als coach van FC Barcelona winnend afgesloten. Op bezoek bij Celta de Vigo ging het donderdagavond weliswaar een stuk moeizamer dan afgelopen weekend tegen Villarreal, mede door een vroege rode kaart door Clément Lenglet. Toch kwamen de Catalanen niet in de problemen en hielden ze wederom de nul: 0-3. 

Schenk (27) volgt Rayhi naar Al Batin uit Saudi-Arabië

Xandro Schenk (27) volgt Mohamed Rayhi in zijn gang naar Al Batin. De club uit Saudi-Arabië haalt na de aanvaller van Sparta Rotterdam ook de verdediger van FC Twente binnen. De club uit Enschede heeft hij donderdagavond officieel verlaten en als de medische keuring geen problemen aan het licht brengt, vertrekt hij naar het Midden-Oosten.

Leno helpt Arsenal na pingels langs Liverpool in League Cup

Arsenal-keeper Bernd Leno heeft Liverpool donderdagavond de uitschakeling in de League Cup bezorgd. In reguliere speeltijd groeide de doelman uit tot de absolute uitblinker en omdat hij het tot strafschoppen redde, kon hij door het redden van de vierde en zesde Liverpool-pingel helemaal de held van de avond worden.

AC Milan na krankzinnige penaltyreeks EL in

AC Milan is donderdagavond door het oog van een klein uitgevallen naald gegaan. De ploeg leek zonder Zlatan Ibrahimovic op weg naar een absolute blamage in de voorronde van de Europa League op bezoek bij Rio Ave, maar een strafschop in de 119e minuut zorgde ervoor dat het alsnog strafschoppen werden (2-2), waarin de Italiaanse club na meer dan twintig pingels het beste bleek.

'Olympiakos geïnteresseerd in PSV-flop Bruma'

PSV wordt mogelijk op korte termijn verlost van aanvaller Bruma (26). De buitenspeler van de Eindhovenaren staat in de belangstelling van de Griekse club Olympiakos. Tot dusver heeft de Portugees aangegeven graag voor zijn kans te willen gaan onder Roger Schmidt, toch laat zijn zaakwaarnemer weten dat het voorstel morgen (vrijdag) intern besproken wordt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen