PSV verwacht dat blessures meevallen, Schmidt tevreden

PSV verwacht dat blessures meevallen, Schmidt tevreden

1 oktober 2020 – De blessures van Phillipp Max en Ryan Thomas vallen naar verwachting enigszins mee. Het PSV-duo viel donderdagavond tegen Rosenborg BK in de voorronde van de Europa League uit met een respectievelijk hamstring- en enkelblessure. De ernst lijkt dus enigszins mee te vallen, al moet er wel een slag om de arm worden gehouden.Dat schrijft het Eindhovens Dagblad althans. De enkel van Thomas ging al na een kwartier dubbel en hij werd niet veel later vervangen door Jorrit Hendrix. Max ging met een vervelende hamstringblessure na een uur voetballen naar de kant en moest worden vervangen door Nick Viergever. "We hopen ze snel terug te hebben", aldus Schmidt, al is speeltijd komend weekend onwaarschijnlijk.

Al deden de vervangers het uitstekend, zag Schmidt over bijvoorbeeld Hendrix. "Jorrit heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld en was duidelijk heel gemotiveerd. Hij heeft zijn klasse en ervaring gebracht. Vorige week heb ik hem eruit gelaten omdat niet duidelijk was of hij blijft. Als je dan zo reageert, is dat grote klasse", vond de Duitser, die blij was met Zahavi. "Hij maakte in het verleden al veel goals en daarom hebben wij hem ook naar PSV gehaald. Hij is ook een echte teamspeler, met enorme eerzucht. Dat draagt hij over op de ploeg."

Mvogo tevreden met de nul
Ook keeper Yvon Mvogo, die voor het eerst de nul hield in dienst van PSV, was content met de overwinning en plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. "We hebben laten zien dat we zware wedstrijden kunnen winnen en de nul kunnen houden", aldus de goalie tegenover het regionale medium. "De Europa League halen was een belangrijk doel voor ons. Dat zag je wel terug."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020