Ten Hag vindt loting zwaar en wil selectie bijeen houden

Ten Hag vindt loting zwaar en wil selectie bijeen houden

1 oktober 2020 – Erik ten Hag vindt dat Ajax een enorme zware loting heeft voor de groepsfase van de Champions League. De oefenmeester noemde Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland weliswaar uitdagend. "Maar het had ook makkelijker gekund", glimlachte de oefenmeester over de drie opponenten. Verder ging hij in op komend weekend, als Mohamed Kudus vermoedelijk ontbreekt én besprak hij de laatste transferzaken. Dat deed hij tijdens de persconferentie. "Het is ook een hele mooie uitdagende loting, daar lopen we niet voor weg. Op dit niveau willen we spelen. We kijken uit naar deze sterke tegenstanders, die heel zwaar zijn", aldus Ten Hag. "Atalanta was vorig seizoen dé revelatie in de Champions League, de pressingmachine, en staat momenteel bovenaan in de Serie A."

Dat Liverpool uit Pot 1 kwam, was eveneens bijna de zwaarst denkbare opponent. "Samen met Bayern München zijn zij trendsetters momenteel in het Europese voetbal. Maar je hebt er altijd één fantastische tegenstander bij en het is schitterend om tegen Liverpool te spelen", weet de coach. Over FC Midtjylland wist de coach het minst. "We hebben twee kenners van het Deense voetbal in de technische staf. Maar ons doel is Europees overwinteren."

Lees ookExtreem zware loting Ajax: Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland 

Kudus niet fit
Verder werd de oefenmeester ook gevraagd naar de status van de Ajax-selectie wat fitheid betreft. Mohamed Kudus is uitgevallen in de training deze week en is momenteel niet wedstrijdfit. Perr Schuurs heeft de training hervat en ook aanwinst Sean Klaiber is al direct inzetbaar. "Ryan Gravenberch heeft de hele week meegetraind. Ik verwacht dat die lijn zich doorzet", zei Ten Hag. Daarmee zou Gravenberch weer inzetbaar zijn voor Ajax en keert hij vermoedelijk terug op de plaats van Kudus, die hem juist heeft vervangen.

Desondanks verwacht Ten Hag een zware wedstrijd bij FC Groningen, waar vorig jaar werd verloren. "We zijn niet uit op revanche, dat was vorig seizoen", stelde Ten Hag, die op twee scenario's rekent. Een Groningen met én zonder Arjen Robben. "Dat is namelijk een groot verschil, nog even los van het zijn individuele kwaliteiten. Maar met of zonder maakt ook een groot verschil in speelwijze. FC Groningen is een frisse ploeg, ongenaam om tegen te spelen."

Verder met dezelfde selectie
Met de verkoop van Sergino Dest is de selectie van Ajax verder compleet voor komend seizoen. Ten Hag liet voorzichtig doorschemeren dat de Amsterdammers niet van plan zijn om in de laatste week nog spelers te verkopen. "Maar ik had Dest ook willen houden", aldus de oefenmeester, die de komst van Davy Klaassen niet wilde bevestigen.

"Maar de selectie is nu ook al in balans en we kijken altijd of we ons nog kunnen versterken", zei Ten Hag. Over aanwinst Klaiber: "We wilden er een verdediger bij. Per se een Nederlandse speler, omdat we veel buitenlandse spelers hebben." Wat Ten Hag betreft is Dest wel de laatste speler die is vertrokken. "En dat weten de spelers zelf ook", zei hij over de deadline, die Ajax intern naar voren haalde: daardoor kan er vanuit worden gegaan dat Ajax geen spelers meer verkoopt.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020