UEFA laat fans toe bij Europese duels, mits in het land toegestaan

1 oktober 2020, 19:49

Goed nieuws voor de voetbalfans: de UEFA heeft na de succesvolle test in de Supercup besloten dat de fans terugkeren in de stadions bij de Europese competities. Als de lokale overheid het toestaat, dan mogen er supporters bij de Europese wedstrijden zijn van de UEFA. In Nederland is dat de komende weken niet het geval, maar eerder dus wel en mogelijk in de nabije toekomst ook weer.

Dat heeft de UEFA bekend gemaakt. Tijdens de Supercup, gewonnen door Bayern München, waren er alweer zo'n twintig duizend fans in het stadion in de Puskás Aréna in Boedapest (een derde gevuld) welkom. De Europese voetbalbond vond dat dusdanig goed gaan, dat het besloten heeft om fans toe te laten. Daarbij mag maximaal dertig procent van het stadion worden gevuld, moet de anderhalve meter worden gegarandeerd én moet een mondkapje worden gedragen door de toeschouwers.

Lees ookUEFA laat ruim twintigduizend fans toe bij Europese Supercup

"Dit is een goede eerste stap, waarbij de gezondheid van de fans voorop wordt gesteld en de regels in ieder land gerespecteerd worden", stelt Aleksander Ceferín. Mogelijk komen er nog nadere voorschriften vanuit de lokale overheden, maar dat wordt door de UEFA dus niet opgelegd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen