Clint Leemans uitgeroepen tot Speler van de Maand september

Clint Leemans uitgeroepen tot Speler van de Maand september

1 oktober 2020 – Clint Leemans is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand september. De middenvelder van PEC Zwolle had in de eerste maand van de competitie de beste statistieken. Lutsharel Geertruida won de prijs voor Speler van de Maand U21.Na drie wedstrijden staat Leemans op twee doelpunten en een assist. Vier van zijn vijf schoten waren op doel en 85 procent van zijn passes kwam aan. Met deze statistieken eindigde de middenvelder in het klassement van de Eredivisie boven Riechedly Bazoer van Vitesse en Lutsharel Geertruida van Feyenoord.

Laatstgenoemde werd wel uitgeroepen tot Speler van de Maand U21. Ook zijn statistieken mochten er zijn: in de eerste drie duels won hij zestien duels, voerde hij zes succesvolle tackles uit en bereikte hij een passnauwkeurigheid van 93%. Bovendien was Geertruida trefzeker tegen ADO Den Haag. Daarmee houdt de verdediger Antony van Ajax en Cody Gakpo van PSV achter zich.

Elftal van de maand: Erwin Mulder (sc Heerenveen); Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Riechedly Bazoer (Vitesse), Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen), Philipp Max (PSV); Görkem Saglam (Willem II), Mohammed Kudus (Ajax), Cody Gakpo (PSV); Clint Leemans (PEC Zwolle), Giorgos Giakoumakis (VVV-Venlo), Antony (Ajax)

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020