Van den Brom wil vervanging Klaiber intern oplossen

Van den Brom wil vervanging Klaiber intern oplossen

1 oktober 2020 – Als het aan John van den Brom ligt, gaat FC Utrecht het vertrek van Sean Klaiber naar Ajax intern oplossen. Donderdag werd de transfer van de rechtsback definitief, waarna er direct berichten over mogelijke aankopen opdoken. Met Mark van der Maarel en Giovanni Troupée heeft de club echter nog twee rechtsbacks in huis, die de trainer goed genoeg vindt."Het zou heel raar zijn als ik nu andere dingen zou zeggen", reageert Van den Brom tegenover Voetbal International. "Ik roep constant hoe blij ik ben met deze groep, hoe goed deze groep is en dat we al geanticipeerd hebben op eventuele transfers." Daarmee doelt de oefenmeester onder meer op Giovanni Troupée, die eerder al kon vertrekken maar door de Domstedelingen toch binnenboord werd gehouden om een eventuele transfer van Klaiber op te kunnen vangen.

FC Utrecht neemt het morgenavond (vrijdag) op tegen sc Heerenveen. In dat duel zal Van der Maarel de rechtsback zijn. "Morgen gaat Mark spelen, daar hoeven we helemaal niet moeilijk over te doen. Ook omdat ik vind dat Gio nog niet dat heeft laten zien in de voorbereiding, waarin hij ook last heeft gehad van een blessure. Ik zie verandering van gedrag bij hem sinds Sean weg is, in positieve zin. Als dat ook terug te zien is in zijn spel, is hij een serieuze optie voor ons. Bij Mark weet je gewoon wat je hebt. Normaal gesproken bij Gio ook, maar nu nog niet."

Kerk
Na Klaiber lijkt Kerk de volgende kandidaat om te vertrekken uit De Galgenwaard, al denkt Van den Brom hem ondanks de Italiaanse interesse te kunnen behouden. "Waar ik dat op baseer? Op dat wat ik van Gyrano en Jordy Zuidam (technisch directeur, red.) hoor. Het was best serieus, maar op dit moment niet. Voor Gy is het gewoon aftellen naar maandag als die markt sluit."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020