Foden en Greenwood nog niet welkom in selectie Engeland

Foden en Greenwood nog niet welkom in selectie Engeland

1 oktober 2020 – Phil Foden en Mason Greenwood zijn nog niet welkom bij het Engelse nationale elftal. Bondscoach Gareth Southgate heeft het duo, dat zich misdroeg rond de vorige interlands, niet opgeroepen. Harry Maguire keert wel terug in de selectie.Foden en Greenwood raakten in september in opspraak, nadat zij na de interland tegen IJsland twee vrouwen ontvingen op hun hotelkamer. Dit was in strijd met de coronareglementen. Het tweetal speelde om die reden destijds al niet mee tegen Denemarken en hoeft zich ook nu dus niet te melden bij de nationale ploeg.

Voor aanvoerder Maguire zit zijn straf er juist op. De verdediger van Manchester United raakte betrokken bij een vechtpartij op zijn vakantie in Griekenland en werd tijdens de vorige interlandperiode daarom niet opgeroepen. Southgate kondigde in september al aan dat Maguire voor de komende interlandperiode weer in aanmerking zou komen.

Engeland speelt in de komende interlandperiode drie wedstrijden. Op 8 oktober krijgt de ploeg Wales op bezoek voor een vriendschappelijk duel, waarna op 11 en 14 oktober de Nations League-wedstrijden tegen respectievelijk België en Denemarken (beide thuis) op het programma staan. Engeland staat momenteel tweede in de Nations League-poule. Eerder werd gewonnen van IJsland (0-1) en gelijkgespeeld tegen Denemarken (0-0).

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020