Dest legt uit waarom hij Barça boven Bayern verkoos

Dest legt uit waarom hij Barça boven Bayern verkoos

1 oktober 2020 – De transfersoap rond Sergiño Dest kwam donderdagmiddag ten einde. De negentienjarige rechtsback leek lang op weg naar Bayern München, maar gaat aan de slag bij FC Barcelona. Tijdens zijn afscheidsinterview bij Ajax TV legt hij uit waarom zijn keuze op Barça viel."Er is een Nederlandse trainer en de rechtsback (Nélson Semedo, red.) is net weggegaan. Ik heb naar de voor- en nadelen bij beide clubs gekeken en denk dat er op dit moment meer kansen liggen bij FC Barcelona dan bij Bayern München." Had de aanwezigheid van Lionel Messi bij Barça invloed op zijn keuze? "Het is wel heel fijn om met de beste speler ter wereld te spelen. Ik heb er een paar keer aan gedacht hoe dat zou zijn, maar dat is niet waardoor ik de keuze heb gemaakt."

De Amerikaans international is de eerste serieuze aankoop van Ronald Koeman. Voordat Dest zijn keuze voor Barça maakte, sprak hij met de Nederlandse trainer. "Hij heeft me niet bij het Nederlands elftal kunnen krijgen, maar nu wel. Hij heeft goede plannen met mij. Hij weet dat ik als rechts- en linksback kan spelen. Hij heeft er vertrouwen in en ik ook", vervolgt de rechtsachter, die daarentegen niet met landgenoot Frenkie de Jong sprak. "Ik ken hem eigenlijk niet zo heel goed, ik heb zijn contactgegevens ook niet. Als ik daar ben, word ik waarschijnlijk wel vrienden met hem."

Dest speelde slechts één jaar in het eerste van Ajax "Het is vroeg, dat weet ik zelf ook, maar ik geloof heel erg in mezelf. Ik weet wat ik kan en ik houd van uitdagingen", aldus Dest, die het moeilijk vindt afscheid te nemen bij Ajax. "Het is een mooi deel van mijn leven geweest en in één klap is dat nu weg. Ik hoop sowieso dat ik in de toekomst kan terugkeren naar Ajax. Ik wil hier echt nog spelen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020