Sergiño Dest rondt droomtransfer naar FC Barcelona af

Sergiño Dest rondt droomtransfer naar FC Barcelona af

1 oktober 2020 – Sergiño Dest heeft zijn droomtransfer naar FC Barcelona te pakken. De Catalaanse club bevestigt donderdag de komst van de negentienjarige rechtsback. Ajax verkoopt Dest voor 21,2 miljoen euro aan Barça. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 26,2 miljoen euro.De transfer van Dest zat al een paar dagen in de pijplijn. De Amerikaans international vloog dinsdag naar Barcelona om zijn transfer af te ronden. Hij is bij Barça de eerste serieuze aankoop van trainer Ronald Koeman. Verrassend is het niet dat Dest bij Ajax vertrekt, al leek het er lang op dat Bayern München zijn nieuwe werkgever zou worden. Barça is er echter in geslaagd de vleugelverdediger voor de neus van de Duitsers weg te kapen.

Dest maakte iets meer dan een jaar geleden zijn debuut voor Ajax en speelde in totaal 38 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Hij is bij FC Barcelona de vervanger van de naar Wolverhampton Wanderers vertrokken Nélson Semedo. Bij zijn nieuwe club tekent hij een contract tot de zomer van 2025. In het contract is een ontsnappingsclausule ter waarde van 400 miljoen euro opgenomen. Achterop zijn shirt zal rugnummer 2 prijken.

Ajax trok eerder op de donderdag al de vervanger van Dest aan: Sean Klaiber. Hij kwam over van FC Utrecht en tekende een contract voor drie seizoenen met een optie voor een extra jaar.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020