Supportersvereniging Utrecht over Klaiber-transfer: "Het schuurt"

1 oktober 2020, 14:06

De transfer van Sean Klaiber naar Ajax ligt gevoelig in Utrecht. Bij Supportersvereniging FC Utrecht hadden ze de 26-jarige rechtsachter liever niet naar Amsterdam zien vertrekken. "Ik gun iedereen zijn transfer, maar dat het Ajax is, daar heb ik moeite mee. Het is wel een dingetje", aldus voorzitter Teun den Hartog tegenover RTV Utrecht.

Ajax neemt Klaiber voor een transfersom die naar verluidt kan oplopen tot zo'n zeven miljoen euro over van FC Utrecht. "Het schuurt", zegt Den Hartog over het vertrek van het kind van de club. "Iedere supporter zal hem een stap hogerop gunnen. Als hij nou naar Engeland was gegaan, dan hadden we er minder moeite mee gehad dan voor een concurrent. We willen de top uitdagen en Sean is een belangrijke speler binnen de selectie. Dan is het jammer dat hij binnen Nederland vertrekt."

In 2018 gaf Klaiber aan dat hij het niet vindt kunnen als een speler van FC Utrecht naar Ajax gaat. "Ja, en dat zijn zijn eigen woorden", aldus de voorzitter. "Of hij nou naar Ajax of Feyenoord was gegaan, hij maakt een transfer in de Nederlandse competitie. Wij hebben met FC Utrecht de ambitie om die clubs uit te dagen en daar hebben we ook jongens met ervaring voor nodig. Dat is Sean."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen