Ajax legt Utrecht-back Klaiber vast als opvolger van Dest

Ajax legt Utrecht-back Klaiber vast als opvolger van Dest

1 oktober 2020 – Ajax heeft de komst van Sean Klaiber afgerond. De Amsterdammers nemen de 26-jarige rechtsback voor naar verluidt vijf miljoen euro over van FC Utrecht. Via bonussen kan de transfersom oplopen tot zo'n zeven miljoen euro. Ajax heeft Klaiber voor drie jaar vastgelegd met een optie voor een extra seizoen.Klaiber is bij Ajax de opvolger van Sergiño Dest, die zijn loopbaan vervolgt bij FC Barcelona. De clubs hebben de transfer nog niet officieel bevestigd, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Klaiber doorliep de volledige jeugdopleiding van FC Utrecht en speelde in totaal 153 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Daarin was hij goed voor negen doelpunten en 21 assists. Bij Ajax moet hij de concurrentie aangaan met Noussair Mazraoui.

"Sean kwam dertien jaar geleden binnen als een klein mannetje, die ervan droomde ooit voor FC Utrecht te mogen spelen in de Eredivisie. Hij vertrekt nu als een kerel en een onbetwiste basisspeler", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "Sinds zijn komst naar FC Utrecht heeft Sean zich zowel op als naast het veld ontwikkeld tot de mens en de voetballer die hij nu is. Afgelopen jaar hebben we met Sean gesproken over zijn toekomst. Toen toonde hij zijn commitment aan FC Utrecht door zijn contract verlengen. Het doel was toen dat Sean zichzelf verder zou ontwikkelen en als er een passende vervolgstap in zijn carrière voorbij zou komen, tegen de juiste voorwaarden voor FC Utrecht, een transfer te maken."

Ajax is de vervolgstap die Klaiber wilde nemen. "In de onderhandelingen met Ajax is er een goede deal tot stand gekomen, wat erg belangrijk is voor de club. We willen Sean bedanken voor zijn periode bij FC Utrecht. Hij heeft daarin een belangrijke bijdrage geleverd bij de opbouw van de club, tot waar we nu staan. Verder wensen wij hem veel succes in zijn verdere carrière."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020