VVV-Venlo huurt spelmaker Machach met optie tot koop

VVV-Venlo huurt spelmaker Machach met optie tot koop

1 oktober 2020 – VVV-Venlo heeft zich donderdagochtend versterkt met Zinédine Machach. De Venlonaren nemen de 24-jarige middenvelder op huurbasis over van Napoli. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen.Machach begon zijn profcarrière bij Toulouse en kwam ook uit voor Olympique Marseille alvorens hij de overstap maakte naar Napoli. In de Ligue 1 kwam hij tot 31 optredens, maar in de Serie A debuteerde hij niet. Napoli verhuurde hem drie maal: aan Carpi, Crotone en Cosenza.

Machach deelt niet alleen zijn voornaam met voetballegende Zinédine Zidane, maar ook zijn geboorteplaats (Marseille) en zijn Algerijnse afkomst. "De interesse van VVV-Venlo streelt me. Zij lieten merken me graag te willen hebben in Venlo. Napoli is een prachtige club, maar ik wil graag spelen. Bij VVV zie ik die mogelijkheid en wil ik in de Eredivisie tonen wat ik kan", reageert de VVV-aanwinst.

Met Mahach heeft VVV-Venlo de gewenste spelmaker binnen. "Zinédine is een creatieve middenvelder die beschikt over inzicht en oog heeft voor de steekpass. Bij Toulouse en Napoli heeft hij natuurlijk een fantastische leerschool gehad. Daarnaast heeft hij in de Ligue 1 in Frankrijk én de Serie B in Italië de nodige wedstrijden gespeeld. Met die ervaring is deze nog relatief jonge middenvelder de benodigde versterking op het middenveld", aldus technisch manager Stan Valckx.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020