Nieuws lekt uit: Lewandowski wint titel Voetballer van het Jaar

1 oktober 2020, 11:09   Bijgewerkt: 1 oktober 2020, 12:46

Robert Lewandowski zal donderdagavond de prijs voor Europees Voetballer van het Jaar in ontvangst gaan nemen. De uitreiking vindt plaats tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League, maar de winnaar is al uitgelekt. Lewandowski's ploeggenoot Manuel Neuer en Manchester City-ster Kevin De Bruyne waren de andere genomineerden.

Met het uitgelekte nieuws komt Tobias Altschäffl, sportverslaggever van het Duitse Bild. Wie de prijs wint is gebaseerd op de stemmen van de trainers van alle deelnemende Champions League-clubs en 55 journalisten uit de UEFA-landen. De officiële bekendmaking volgt vanavond om 17:00 uur in het Zwitserse Genève, waar ook voor de groepsfase van de Champions League geloot zal worden.

Lewandowski heeft een onwerkelijk goed seizoen achter de rug. De spits won met Bayern München de Bundesliga, de DFB-Bokal en de Champions League en werd zelf topscorer in alle drie de toernooien. Met 34 goals in 31 Bundesliga-wedstrijden, zes uit vijf in de beker en vijftien uit tien in de Champions League zette hij geweldige cijfers neer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen