Scorende Hateboer vindt het te vroeg voor Scudetto-ambities

Scorende Hateboer vindt het te vroeg voor Scudetto-ambities

1 oktober 2020 – Bij de 1-4 overwinning van Atalanta Bergamo op SS Lazio was een hoofdrol weggelegd voor Hans Hateboer. De rechtsback schoot via een voorzet van Robin Gosens knap de 0-2 binnen, nadat diezelfde Gosens eerder trefzeker was op aangeven van Hateboer. Na afloop van de wedstrijd was de Nederlander optimistisch over de ontwikkeling die Atalanta doormaakt."We kwamen hier voor drie punten en hebben een geweldige eerste helft gespeeld. Het is een goed begin van het seizoen", zei Hateboer na afloop van de wedstrijd tegenover Sky Sports Italia. Eerder deze week begon Atalanta het Serie A-seizoen met een 2-4 overwinning bij Torino. De ploeg is na twee wedstrijden een van de koplopers in Italië en moet alleen Napoli op doelsaldo nog voor zich laten gaan. Praten over een eventuele titelrace vindt Hateboer echter nog te voorbarig.

Lees ook: Hateboer trefzeker bij sterk Atalanta, dat concurrent Lazio sloopt

Trainer Gian Piero Gasperini sluit zich daarbij aan. "We kunnen verbeteren, maar de teams die op dit moment over de Scudetto mogen praten, zijn Juventus, Inter en Napoli. Mij mag je het over twintig speelrondes nog eens vragen", reageert de oefenmeester tegenover hetzelfde medium. Wel is Gasperini erg blij met het spel van zijn ploeg, in het bijzonder met de goals (tegen Lazio en tegen Torino) van Hateboer. "We maken veel goed uitgespeelde doelpunten. Dat Hans Hateboer twee wedstrijden op rij scoort is een teken hoe erg dit team is gegroeid."

Bij het praten die groei wordt veel verwezen naar het uitduel tegen SS Lazio. Toen ging Atalanta, evenals in de wedstrijd van woensdagavond, met een 0-3 voorsprong de rust in. Waar het nu lukte om die voorsprong vast te houden, kwam Lazio een jaar eerder nog terug tot 3-3. "We weten allemaal wat er toen gebeurd is en we hebben het er in de rust over gehad. We wisten dat wanneer ze één keer zouden scoren, dat er meer konden volgen. Maar dit keer maakten wij een vierde en hebben we de wedstrijd op slot gegooid", aldus Hateboer.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020