Solskjaer denkt aan andere positie voor Van de Beek

Solskjaer denkt aan andere positie voor Van de Beek

1 oktober 2020 – Met een assist droeg Donny van de Beek woensdagavond bij aan de League Cup-zege van Manchester United tegen Brighton & Hove Albion (0-3). Wederom maakte de Oranje-international een goede beurt bij Ole Gunnar Solskjaer. De Noorse trainer gebruikte Van de Beek in de laatste twintig minuten van de wedstrijd op een nieuwe positie, wat hem goed beviel.Van de Beek kan op alle posities op het middenveld uit de voeten en startte tegen Brighton & Hove Albion als nummer 10. In de laatste fase van de wedstrijd, nadat Paul Pogba en Marcus Rashford binnen de lijnen waren gekomen, speelde de Oranje-international echter vanaf de linkerflank. Een paar minuten nadat hij van positie was gewisseld, gaf Van de Beek de pass die tot de 0-2 van Juan Mata leidde.

Is het mogelijk dat hij vaker vanaf de linkerflank gaat spelen? "Natuurlijk", antwoordde Solskjaer bij MUTV. "Hij heeft heel veel voetbalintelligentie. Hij heeft het Ajax-systeem doorlopen en het Nederlandse voetbal is heel tactisch. Hij kent het voetbal en uit de gesprekken die ik met hem heb gevoerd, blijkt dat er een goede kop opgeschroefd zit."

"Hij is een ander type dan Daniel James en Marcus Rashford, maar als hij naar binnen komt, de opening vindt en goede loopacties maakt… waarom niet? Hij kan op diverse posities uit de voeten, wat een kracht van een speler is. Ikzelf speelde soms als rechteraanvaller, spits en nummer 10. Donny is zo'n speler die een trainer in zijn selectie wil hebben."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020