'FC Utrecht informeert naar Bijl als opvolger Klaiber'

'FC Utrecht informeert naar Bijl als opvolger Klaiber'

1 oktober 2020 – FC Utrecht heeft bij FC Emmen geïnformeerd naar Glenn Bijl. De rechtsback zou bij de club uit de Domstad in beeld zijn om Sean Klaiber op te volgen, die zelf naar Ajax zal vertrekken als vervanger van Sergiño Dest. Eerder deze zomer zou de club ook al contact hebben gehad met Tobias Pachonik van VVV-Venlo, maar zowel club als speler hebben niks meer uit Utrecht vernomen.Dat alles meldt De Telegraaf donderdagochtend. Naast Bijl en Pachonik noemde de krant ook Sherel Floranus van sc Heerenveen in het rijtje met mogelijke opvolgers. De transfer van Klaiber naar Ajax lijkt op korte termijn rond te komen. De back is al rond met de Amsterdammers en hoeft alleen nog door de medische keuring.

Stef de Bont van Voetbal International duidt het nieuws rondom Bijl. Hij geeft aan dat FC Utrecht bij meerdere clubs navraag heeft gedaan om de markt in kaart te brengen, maar dat dat niet wil zeggen dat er zeker een vervanger voor Klaiber gaat komen. FC Utrecht heeft met Mark van der Maarel en Giovanni Troupée zelf ook nog twee rechtsbacks in huis.

Bijl speelde in de jeugdopleiding van FC Groningen, maar kwam bij die club niet verder dan één Eredivisie-optreden. In 2017 vertrok hij naar FC Emmen, met wie hij in zijn eerste seizoen promoveerde naar de Eredivisie. De vleugelverdediger speelde in totaal 98 wedstrijden voor FC Emmen, waarin hij negen keer scoorde en achttien assists afleverde.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020