FC Utrecht wil als omnisportvereniging grote ambities waarmaken

FC Utrecht wil als omnisportvereniging grote ambities waarmaken

1 oktober 2020 – FC Utrecht is bezig aan een ambitieus project. Aan het begin van dit seizoen werd de doelstelling uitgesproken om in dit jubileumjaar van de club de traditionele top drie aan te vallen. De ambities van de club rijken echter nog verder dan dat. Ook een sportcampus in Utrecht, waarbij de FC centraal staat, behoort tot de plannen."Anderhalf jaar geleden zijn we aan de gang gegaan om op papier te zetten hoe we de club een stap verder willen krijgen", vertelt Thijs van Es, algemeen directeur van FC Utrecht, in het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken. "Daar hebben we brandstof voor nodig en dat begint vaak met geld." Dat geld is er nu ook in De Galgenwaard, want de club trok zes nieuwe investeerders en een nieuwe hoofdsponsor aan.

Vooral de gebiedsontwikkeling rondom Stadion Galgenwaard is volgens Van Es interessant voor FC Utrecht. "Financieel gezien heeft Utrecht daar veel aan. Je kunt partners aan je binden die zich niet per se met voetbal willen verbinden, maar wel met topsport in de regio." De vergelijking met het Papendal van Vitesse is snel gemaakt, maar Van Es kijkt liever wat verder van huis. "We willen eigenlijk gewoon goede faciliteiten voor topsport creëren. Wij denken dat wij daar ook baat bij hebben. Kijk naar voetbalclubs als FC Barcelona die ook grote omni-achtige structuren hebben."

Een sportcampus in Utrecht is daarom een belangrijk onderdeel van het project, al kan dat wel nog even duren. "We zijn nu gestart, maar voor zo'n gebiedsontwikkeling kun je wel tien jaar rekenen. Van het opstarten van initiatieven van sponsoren, tot kennisuitwisseling en het delen van de faciliteiten", legt Van Es uit.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020