Van Beek blijft strijdvaardig: "Ik ben veel sneller ­terug"

Van Beek blijft strijdvaardig: "Ik ben veel sneller ­terug"

1 oktober 2020 – Een voetballeven gaat niet altijd over rozen, weet Sven van Beek. Blessureleed blijft de Feyenoord-verdediger achtervolgen. In de voorbereiding raakte de 26-jarige Van Beek opnieuw geblesseerd, waardoor hij (weer) lang uit de roulatie is. Van Beek blijft echter strijdvaardig. "De periode van pech is eens voorbij en ik heb nog wat jaren voor de boeg", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.Van Beek liet zijn gezicht deze week zien op het trainingsveld van Feyenoord en is van plan eerder terug te keren dan aanvankelijk werd verwacht. "Ik heb eigenlijk altijd pijn gehad", vertelt hij. "Maar voor het eerst in jaren heb ik echt gevoel dat ik die fase achter me heb gelaten. Niemand verwacht meer iets van mij, ik probeer er zelf ook voorlopig zonder verwachtingen in te staan. Maar toch, er is gezegd dat ik weer zes maanden niet zou kunnen spelen. Daar heb ik één antwoord op: ik ben veel sneller ­terug."

De operatie die Van Beek in augustus onderging, heeft hem vertrouwen gegeven. "Zonder er een gedetailleerd medisch verhaal van te maken: ik heb op de wreef van mijn linkervoet een stukje aangegroeid bot. Dat deed al veel langer pijn, maar ik leerde ermee te leven. We wisten dat het er zat, maar toen het tegen Sparta meteen weer misging, hebben we besloten toch te opereren. De chirurg zei na afloop: 'Ik denk dat je heel blij bent dat we dit hebben verwijderd'. En ik voelde al snel: de pijn was weg."

Diep van binnen wist Van Beek dat het niet helemaal in orde was. "Maar je denkt op een gegeven moment dat het erbij hoort, dat je er maar gewoon mee moeten leren leven. Ik liep tijdens de eerste trainingen overal vooraan. Ik wilde mijn kans pakken, maar toch wist ik dat het niet goed zat. Als het dan weer misgaat, voel je jezelf zó slecht. Schaamte? Ook wel, ja. Dat je denkt: daar ga ik weer. Maar al snel wist ik: ik geef niet op, nooit. Het gevoel van 'laat maar dan' was er nooit. Ik wil weer voetballer zijn."

  

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020