Hateboer trefzeker bij sterk Atalanta, dat concurrent Lazio sloopt

Hateboer trefzeker bij sterk Atalanta, dat concurrent Lazio sloopt

30 september 2020 – Atalanta heeft na twee duels in de Serie A nog de volle buit. Uit bij Lazio werd met 1-4 gewonnen. Bij rust stond de verrassing van afgelopen seizoen al op een 0-3 voorsprong, mede door een doelpunt en assist van Hans Hateboer. Marten de Roon en Sam Lammers vielen in de tweede helft in bij Atalanta, dat zodoende al snel weer indruk heeft gemaakt in de competitie.Afgelopen weekend vond Hateboer ook al het net voor de ploeg uit Bergamo. Toen won Atalanta op bezoek bij Torino (2-4) en ook nu denderde de aanvallende trein van trainer Gian Piero Gasperini weer door. In Rome kwam Atalanta al na tien minuten op voorsprong. Hateboer leverde een voorzet bij de tweede paal, die werd binnengewerkt door die andere vleugelverdediger én oud Eredivisie-speler: Robin Gosens. Hoewel Lazio zich beklaagde om vermeend buitenspel, vond de treffer gewoon doorgang.

Zo'n twintig minuten later was het precies andersom. Toen stond Gosens aan de basis van een prachtige treffer van Hateboer. De Oranje-international volleerde een voorzet in één keer achter Thomas Strakosha voor de 0-2. Atalanta was in Stadio Olimpico volledig de baas en besliste nog voor rust het duel. Gomez glipte er vandoor en maakte het koel af.

Na de rust liep Atalanta meer en meer achteruit en dat resulteerde in de 1-3. Marten de Roon was koud ingevallen of Felipe Caicedo tikte de bal binnen bij de tweede paal. Vrijwel direct vanaf de aftrap leek de spanning weer helemaal terug te keren in het duel toen Ciro Immobile Atalanta-goalie Marco Sportiello probeerde te omspelen. Hij maakte zijn doel zo klein dat de Serie A-topscorer van vorig seizoen naast schoot. Atalanta raakte dan ook niet in paniek en gooide drie minuten later het duel definitief in het slot. Gomez vond vanaf links de verre kruising: 1-4. In de slotfase mocht de uitblinker aan de kant van de bezoekers gaan douchen, wat nog leidde tot een invalbeurt voor Sam Lammers. Atalanta heeft nu na twee duels zes punten en scoorde al acht keer.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 1 november 2020

  2. zaterdag 31 oktober 2020