Bayern verslaat Dortmund in interessant duel om Supercup

30 september 2020, 22:33   Bijgewerkt: 30 september 2020, 23:01

Het is september, maar Bayern München heeft de tweede prijs van het seizoen alweer binnen. Na het veroveren van de Europese Supercup is vanavond (woensdag) ook de Duitse Supercup in handen gevallen van de formatie van Hansi Flick. Borussia Dortmund bood zeer behoorlijk tegenstand, maar ging uiteindelijk met 3-2 onderuit.

Opmerkelijk genoeg verloren Borussia Dortmund en Bayern München afgelopen weekend allebei. Dortmund ging ten onder tegen FC Augsburg, terwijl Bayern verloor van 1899 Hoffenheim. Dat was opmerkelijk, aangezien er de week daarvoor nog met 8-0 werd gewonnen van Schalke 04. Vanavond begon Dortmund, met Felix Passlack (oud-Fortuna Sittard) heel aardig aan de wedstrijd. De ploeg pakte het initiatief, maar ging vervolgens ineens ten onder. Na achttien minuten was Corentin Tolisso het eindstation van een snelle counter. Eerst raakte hij de lat, waarna de rebound wel een goal opleverde.

Passlack werd even later geweldig afgetroefd door Thomas Müller na een halfuur spelen. De routinier kwam hoger bij een kopduel en kopte een voorzet van Alphonso Davies knap in de hoek. Kort voor rust kwam Dortmund terug in de wedstrijd door via Julian Brandt de 2-1 te maken in Zuid-Duitsland. Hij pegelde hard raak in de verre hoek nadat het bij Bayern misging in de opbouw.

Dortmund deed weer helemaal mee en kwam na rust zelfs naast de regerend kampioen en bekerwinnaar. Erling Haaland, die in de eerste helft onzichtbaar was, maar in de tweede helft sterk speelde, werd door het centrum gelanceerd en faalde oog in oog met Manuel Neuer niet: 2-2. Die goal was verdiend, want kort daarvoor had Thomas Meunier al een dot van een kans laten liggen. Hij schoot hard en wild over. Kort na de 2-2 kreeg Haaland nog een soortgelijke kans, maar ditmaal keerde Manuel Neuer zijn inzet.

Dortmund liet de kansen liggen in een fase waarin Bayern niet sterk speelde, maar juist toen sloeg Bayern toe. Joshua Kimmich snoepte de bal af van Thomas Delaney en speelde het vervolgens met Robert Lewandowski goed uit. De middenvelder stuitte eerst op de keeper, maar werkte de rebound met de hak slim in het doel: 3-2. Zodoende is de tweede prijs van het seizoen een feit voor Bayern, dat Joshua Zirkzee nog als invaller in het veld bracht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen