PSV moet strijden: "Een mooi Europees seizoen beleven"

PSV moet strijden: "Een mooi Europees seizoen beleven"

30 september 2020 – Roger Schmidt maakt zich op voor zijn belangrijkste wedstrijd tot dusver als trainer van PSV. De Duitser neemt het met zijn ploeg donderdag in het voorportaal van de Europa League op tegen Rosenborg. Een belangrijke pot, want bij winst plaatst de club zich voor het hoofdtoernooi. Schmidt verwacht een zware wedstrijd.Rosenborg heeft net als PSV veel ervaring in Europese toernooien en geldt als pittige tegenstander. "Wij zullen met alles wat we hebben strijden, omdat we een mooi internationaal seizoen willen beleven. Vorige week in Slovenië hadden we ook zo'n wedstrijd en toen hebben we het uitstekend gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat mijn spelers weten hoe belangrijk het duel met Rosenborg voor de club en voor ons is. Niet iedereen is nu in staat om drie wedstrijden per week top te zijn, na de afgelopen maanden. Maar daar streven we wel naar", stelt Schmidt bij het Eindhovens Dagblad.

Opsteker is dat Eran Zahavi ingeschreven is en zodoende zijn debuut kan maken. "Daar ben ik blij mee, omdat hij nu al bijna twee weken bij de groep is. We wisten dat het even zou kunnen duren, maar nu is het dan rond. Of hij gaat starten? Dat beslis ik vandaag nog niet, maar morgen in alle rust. Voor hem was het de afgelopen weken lastig, omdat hij ontzettend gemotiveerd is om zichzelf te laten zien."

Schmidt weet dat de transferperiode volgende week dinsdag eindigt. Het wordt dus spannend of er nog iets gaat gebeuren in Eindhoven. De coach sluit het niet uit. "Er kan nog best iets gebeuren bij ons, maar we moeten als groep de focus op de wedstrijden houden. Gelukkig is er nog genoeg te winnen en is er een weg naar boven. Die gaan we inslaan als we alles geven wat we hebben en steeds gefocust blijven op de volgende wedstrijd."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 oktober 2020

  2. maandag 19 oktober 2020