Baum troeft Van Bommel af als nieuwe coach Schalke 04

Baum troeft Van Bommel af als nieuwe coach Schalke 04

30 september 2020 – Mark van Bommel is definitief niet de nieuwe trainer van Schalke 04. De Duitse club heeft Manuel Baum woensdagmiddag namelijk aangesteld als de opvolger van de ontslagen David Wagner. De jonge trainer tekent een contract voor twee seizoenen en neemt bovendien een oude bekende mee als assistent: oud-verdediger Nando trekt als assistent-coach naar Gelsenkirchen.Dat heeft de club bekend gemaakt op het clubkanaal. Huub Stevens, een goede bekende van Schalke 04, had eerder al aangegeven dat Van Bommel geen optie was voor Die Königsblauen. Volgens de Nederlandse coach vond de club dat de oud-coach van PSV te weinig kennis had van de Bundesliga. Baum, de huidige bondscoach van Duitsland O19 jaar, stond tussen 2016 en 2019 aan het roer bij FC Augsburg.

Dimitrios Grammozis, Sandro Schwarz en Valérien Ismaël waren volgens de Duitse media de andere serieuze kandidaten, de Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) kwam met de naam van Van Bommel op de proppen als een van de drie kandidaten. Baum was ook volgens dat medium een van de twee concurrenten voor de Nederlandse coach en krijgt dus de voorkeur van Schalke 04.

Ook een nieuwe keeper
Overigens was het niet de enige aankondiging die Schalke 04 woensdagmiddag deed. Ook presenteerde het een nieuwe keeper: Frederik Rönnow komt op huurbasis over van Eintracht Frankfurt, terwijl Markus Schubert – eveneens tijdelijk – de omgekeerde weg bewandeld. Beide sluitposten stonden in de eerste Bundesliga-duels niet in de basis.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 1 november 2020

  2. zaterdag 31 oktober 2020