Koeman over in- en uitgaande transfers, Dest, Messi en Dembélé

Koeman over in- en uitgaande transfers, Dest, Messi en Dembélé

30 september 2020 – Ronald Koeman is tevreden met de spelersgroep die hij momenteel heeft bij FC Barcelona. Inclusief de aanstaande komst van Sergino Dest is de Nederlandse coach weliswaar bezig met twee á drie potentiële versterkingen, maar ook als het niet rondkomt, prijst hij zichzelf gelukkig met zijn selectie. "Ik heb zeker geen klachten over de spelers die we hebben."Dat zei de coach tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Celta de Vigo, waarover het overigens amper ging woensdagmiddag. Koeman werd vooral gevraagd over de in- en uitgaande transfers, bijvoorbeeld die van Ajacied Dest. "Het klopt dat hij momenteel zijn medische keuring ondergaat. Het is belangrijk om jonge spelers te hebben voor de toekomst van deze club", aldus Koeman. "Ondanks zijn jonge leeftijd (19) zal hij direct nuttig kunnen zijn voor onze ploeg."

Uitgaande transfers
Eerder werd al duidelijk dat de schoonmaak van Koeman bij FC Barcelona voorlopig nog niet klaar is. Rafinha zit niet bij de selectie voor het duel met Celta de Vigo. "Voor spelers met weinig perspectief, is het beter om een uitweg te vinden", zei Koeman, die daarmee de middenvelder op vriendelijke wijze naar de uitgang verwees. Martin Braithwait behoort eveneens niet tot de eerste twee spitsen van FC Barcelona. "Maar hij is een hele andere spits dan Messi of Griezmann." Toch mag hij mogelijk vertrekken, zeker als er nog een diepe aanvaller bijkomt.

Dat geldt overigens zeker niet voor de door Manchester United begeerde Ousmane Dembélé. "Ik reken op hem voor het komende seizoen", aldus Koeman. "Hij stond tegen Villarreal niet in de basis omdat andere spelers het goed deden, zoals Ansu Fati. Maar hij heeft vandaag weer heel goed getraind, ik ben tevreden over hem. Wat mij betreft blijf ik op hem rekenen." Dat geldt ook voor Antoine Griezmann, ondanks dat er op de Fransman veel kritiek was. "Antoine doet het heel erg goed en heeft veel vrijheid op rechts. Hij zorgt voor veel diepgang en ik ben blij met zijn inzet." Tegen Villarreal ging de aanvaller heel vaak diep op reechts, zonder dat hij de bal kreeg. Toch vond Koeman dat een belangrijk onderdeel in het spel van zijn elftal.

Uitspraken Messi
Tevens werd de Nederlandse coach uiteraard ook geconfronteerd met de uitspraken van Lionel Messi, die hoopte dat iedereen binnen de club zich weer zou verenigen. Hetgeen waar Koeman blij mee is. "Het is positief dat de aanvoerder van het team zegt dat we verenigd moeten zijn en blijven", vertelde Koeman, doelende op de onrustige laatste tijd. "Ik hoop dat het rustiger wordt en blijft dan het de laatste tijd is geweest."

Lees ookMessi sluit vrede met FC Barcelona: "Het beste moet nog komen"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 1 november 2020

  2. zaterdag 31 oktober 2020