'United wil Dembélé huren, Memphis toch weer in beeld'

'United wil Dembélé huren, Memphis toch weer in beeld'

30 september 2020 – Manchester United heeft haar pijlen steeds serieuzer gericht op Ousmane Dembélé (23). The Red Devils zijn woensdag het gesprek met FC Barcelona aangegaan over een verhuur van de Franse buitenspeler. Als het tot een akkoord komt, zou ook Memphis Depay mogelijk weer in beeld kunnen komen. Dat schrijft Sky Sports althans. Diverse media kwamen dinsdagavond al naar buiten met de geruchten dat Dembélé op weg zou zijn naar Manchester United, maar nu ook het gerenommeerde Engelse media het meldt, lijkt het al een stuk waarschijnlijker. Manchester United zat eerst vol achter Borussia Dortmund's Jadon Sancho aan, maar zijn komst bleek onbetaalbaar.

Zodoende lijkt een definitieve transfer deze zomer niet tot de mogelijkheden behoren, aangezien Dembélé een miljoenenaankoop was van de Catalanen. Ronald Koeman zou niet helemaal tevreden zijn over Dembélé, die bovendien al twee keer te laat is gekomen. Een gewoonte die hij al langer heeft in Catalonië, waar hij bovendien niet verzekerd is van een basisplaats. In een heel ver gevorderd stadium is de overgang overigens niet, want voor het duel met Celta de Vigo zit Dembélé nog gewoon bij de wedstrijdselectie.

Mocht het daadwerkelijk tot een (tijdelijke) overgang komen, dan komt mogelijk Memphis Depay (26) toch weer in beeld bij FC Barcelona. De Nederlandse spits hoeft volgens L'Équipe gezien zijn aflopende contract slechts 12,5 miljoen euro te kosten van Olympique Lyon, dat bereid is om mee te werken aan een zomers vertrek.

Lees ookHaast geboden bij Memphis-transfer: deadline gesteld

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 1 november 2020

  2. zaterdag 31 oktober 2020