Dit staat nog te gebeuren op de transfermarkt in Nederland

Dit staat nog te gebeuren op de transfermarkt in Nederland

1 oktober 2020 – De laatste transferweek is ingegaan. Nederlandse clubs hebben nog enkele dagen om de laatste versterkingen af te ronden. Bijna overal staat nog wel iets te gebeuren, al zijn er ook een paar clubs die hopen dat het juist rustig blijft en dus hun sterspelers kunnen behouden. FCUpdate.nl zet de in- én uitgaande transfers die (mogelijk) op de rol staan op een rijtje. In deel I: de onderste negen ploegen.Sparta Rotterdam
Het nieuwe Eredivisie-seizoen is drie speelrondes oud, maar scoren deed Sparta Rotterdam nog niet. Henk Fraser wil er graag een aanvallende versterking bij, zeker nu Reda Kharchouch geblesseerd is en Mohamed Rayhi zijn loopbaan vervolgt bij Al Batin in Saoedi-Arabië. De zorgen van de trainer kunnen nog groter worden als Abdou Harroui de overstap maakt naar FC Groningen. Het verschil tussen wat Sparta verlangt en Groningen wil betalen is echter nog groot. Voor een nieuwe aanvaller gaat Sparta mogelijk shoppen bij PEC Zwolle. Mike van Duinen, reserve in Overijssel, wordt door RTV Rijnmond genoemd als potentiële versterking.

RKC Waalwijk
Met de transferdeadline in zicht is het vrij stil rond RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Fred Grim heeft zijn zaakjes na een onrustige zomer goed voor elkaar. Met Finn Stokkers (geruild voor Mario Bilate) en Vitalie Damascan (gehuurd van Torino) trokken de Waalwijkers onlangs twee spelers aan die doelpunten kunnen maken. Meer nieuwe aanvallers zal RKC waarschijnlijk niet aantrekken. Mogelijk komt er nog wel een rechtsachter bij: Gregory van der Wiel. Hij traint al enige tijd mee en hoopt net als Vurnon Anita een contract te krijgen. Met hem heeft RKC geen haast: Van der Wiel kan ook na het verstrijken van de zomerse transferwindow worden vastgelegd.

ADO Den Haag
Als we alle veranderingen van ADO Den Haag zouden willen benoemen, moeten we een speciale rubriek beginnen. Maar dat de club bezig is aan een verjongingskuur, staat buiten kijf. Danny Bakker lijkt het volgende slachtoffer te worden, aangezien hij amper in de plannen voorkomt en mag verkassen. Zijn vervanger komt waarschijnlijk uit Italië. De Hagenaren werken namelijk aan de komst van Juventus-verdediger Dario Del Fabro. Mogelijk mag ook aanvoerder Michiel Kramer nog weg: de grootverdiener is duur en eenzelfde type spits als Jonas Arweiler, terwijl de technische leiding het liefst een ander type als alternatief heeft om te kunnen variëren. Luc Castaignos werd genoemd in de Hofstad, kunnen ze hem verleiden tot een nieuwe stap in zijn loopbaan? En zitten er naast de al talloze suprises nog meer verrassingen in?

Fortuna Sittard
Met onder anderen Mats Seuntjens, Emil Hansson, Zian Flemming en Sebastian Polter heeft de opnieuw flink veranderde selectie van trainer Kevin Hofland een flinke impuls gekregen. Ondanks de mindere seizoensstart lijkt de paniek nog niet te zijn toegeslagen bij technisch manager Sjors Ultee. Ultieme kansen laat hij vermoedelijk niet liggen op de transfermarkt, maar concreet speelt er weinig als het gaat om versterkingen. Al zou met name de achterhoede nog wel een impuls kunnen gebruiken in Sittard. Zomeraanwinst Veron Parkes wordt waarschijnlijk nog verhuurd aan FC Dordrecht, waarmee de club een samenwerkingsverband heeft.

FC Emmen
Het grootste nieuws uit Drenthe kwam de laatste weken in de vorm van een shirtsponsor, toch is de club naar verwachting nog niet uitgeshopt. Na de soap rondom Sergio Padt is er bijvoorbeeld nog altijd geen nieuwe keeper gekomen, er was een harde roep om een extra, balvaste spits die er eveneens nog niet is en eigenlijk moet er ook nog een vervanger komen van Kerim Frei, die niet terugkeerde. Trainer Dick Lukkien wilde een volgende stap zetten met FC Emmen, daarvoor is er nog wel wat vuurwerk nodig in het slot van de transferwindow. Bovendien staat Nicolai Laursen in de belangstelling van FC Groningen, mogelijk moet er voor hem nog een vervanger komen. En wat te denken van Glenn Bijl, die ook een optie is voor FC Utrecht als vervanger van Sean Klaiber?

AZ
Na de komst van Jesper Karlsson lijkt AZ redelijk uitgeshopt. Toch zal het van de uitgaande transfers afhangen wat er nog staat te gebeuren in Alkmaar, waar Joël Drommel de potentiële vervanger van Marco Bizot is. Leeds United had Teun Koopmeiners op de radar, maar die overgang lijkt af te ketsen. Sevilla heeft een oogje op Oussama Idrissi, terwijl Calvin Stengs, Myron Boadu en Owen Wijndal de grootste drie te verdedigen transferparels zijn voor Max Huiberts. Zeker nu de Champions League is misgelopen. Hoewel het achterin dunnetjes blijft in Alkmaar, geeft Arne Slot ook graag talent een kans. Als er niemand meer vertrekt, dan zal er naar alle waarschijnlijkheid ook niet veel meer bijkomen. Of zorgt de mindere start toch nog voor paniek op de transfermarkt?

FC Groningen
De 'veelscorende spits' werd met Jörgen Strand Larsen gevonden, ondanks dat de Noor nog geen treffer maakte. Toch is Mark-Jan Fledderus niet per se meer op zoek naar aanvallers, vooral op het middenveld wil de club nog een impuls na het vertrek van Ajdin Hrustic. Spartaan Abdou Harroui is vooralsnog te duur, ook Nicolai Laursen is een optie om voor creativiteit te zorgen bij de noorderlingen. Los van die ene aanvallende versterking zou de ploeg van Buijs ook voor- en achterin nog wel een aanwinst kunnen gebruiken, gezien de vele jonkies die Buijs moet gebruiken in de wedstrijden tot dusver. Heel veel concreets daarover speelt er voor zover bekend echter nog niet…

Heracles Almelo
Blijft Silvester van der Water wel of niet? Dat zal tot en met het einde van de transferwindow de grote vraag zijn bij Heracles Almelo, dat de 22-jarige Belg Ismail Azzaoui op proef heeft. Ook buitenspeler, is dat toeval? Wellicht kijkt Frank Wormuth alvast naar een plan B, voor als de American Dream van Van der Water nog wel rondkomt. In dat geval komen er ook vele miljoenen naar Heracles Almelo, dat door de verkoop van Cyriel Dessers en Lennart Czyborra een flink potje moet hebben. Daarvan werd overigens nog maar weinig gebruikt, want Tim Gilissen haalde spelers binnen via stages (ook keeper Daniel Mesenhöler traint momenteel mee) of vooral bij minder bekende clubs. De laatste weken had de technische man het overigens behoorlijk rustig: het ligt vermoedelijk vooral aan Orlando City of dat zo zal blijven.

VVV-Venlo
Het middenveld van Hans de Koning kon nog wel een impuls gebruiken en die kwam donderdagochtend uit Italië. De Venlonaren versterkten zich met Zinédine Machach, die op huurbasis overkwam van Napoli. Mogelijk maakt een dezer dagen nóg een middenvelder de overstap van de Serie A naar de Koel. Ante Coric (23) van AS Roma zou namelijk in beeld zijn bij VVV. De Romeinen namen hem twee jaar geleden nog voor zes miljoen euro over van Dinamo Zagreb. In Venlo zou hij, gezien zijn ervaring bij Dinamo (bijna honderd wedstrijden), weleens een sensatie zou kunnen zijn. Tobias Pachonik werd eerder concreet gelinkt aan FC Utrecht, mocht Sean Klaiber vertrekken. Wordt VVV-Venlo het slachtoffer van de transfer van Sergiño Dest naar FC Barcelona?

  

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020