Slachtoffer van transfergeweld Barkley verkast naar Villa

Slachtoffer van transfergeweld Barkley verkast naar Villa

30 september 2020 – Ross Barkley draagt tot het einde van het seizoen het shirt van Aston Villa. De 26-jarige middenvelder wordt door Chelsea verhuurd aan Aston Villa. Barkley kon afgelopen seizoen nog op veel speeltijd rekenen, maar zag zijn speelkansen slinken door de komst van meerdere miljoenenaankopen. Bij Villa wordt hij ploeggenoot van Anwar El Ghazi.Barkley kwam afgelopen seizoen nog tot 21 competitieduels onder Frank Lampard, maar had dit seizoen minder perspectief op speelminuten. Chelsea verzekerde zich deze zomer van de komst van onder meer Hakim Ziyech (Ajax), Kai Havertz (Bayer Leverkusen) en Timo Werner. Barkley kwam dit seizoen in twee Premier League-duels als invaller binnen de lijnen. 

De 33-voudig Engels international zal zich met een basisplaats bij Aston Villa in de kijker willen spelen bij Gareth Southgate, die aan het roer staat bij de Engelse nationale ploeg. Komend seizoen staat het EK op het programma. Een reserverol bij Chelsea zou zijn kansen op deelname in de weg kunnen zitten. Zijn concurrent op het middenveld, Hakim Ziyech, hoopt binnenkort na zijn blessure aan te sluiten.

Barkley, die in het verleden zeven jaar bij Everton speelde, moet het middenveld van Aston Villa een kwaliteisinjectie geven. Afgelopen seizoen handhaafde de club van Anwar El Ghazi zich ternauwernood, iets wat ook dit seizoen het doel zal zijn. De start is in ieder geval veelbelovend: door zeges op Sheffield United (1-0) en Fulham (0-3) nestelt Villa zich voorlopig in de top van de Premier League. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 1 november 2020

  2. zaterdag 31 oktober 2020