Premier League wijzigt handsregel na felle kritiek

30 september 2020, 08:59   Bijgewerkt: 30 september 2020, 09:11

Scheidsrechters in de Premier League hebben na een storm van kritiek andere instructies gekregen over de handsbal. Dit weekend barstte de discussie los na enkele discutabele strafschoppen, die werden gegeven vanwege vermeend hands. Gisteren was de handsbal het belangrijkste onderwerp van gesprek tijdens de scheidsrechtersbijeenkomst.

De Premier League heeft scheidsrechters gevraagd om een subjectieve blik op handssituaties te werpen, zonder blind de regels toe te passen. De arbitrage moet onder andere meer rekening houden met de afstand én moeten VAR-beelden ook op het werkelijke tempo teurgkijken, in plaats van in slow-motion. Zo moeten scheidsrechters een beter gevoel krijgen bij de situatie, melden diverse media.

Tottenham Hotspur-verdediger Eric Dier en Crystal Palace-speler Joel Ward kregen afgelopen weekend een strafschop tegen omdat zij de bal tegen de hand kregen. Het leidde tot veel kritiek in Engeland. "Deze regel maakt het voetbal kapot", brieste Palace-coach Roy Hodgson na afloop. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen