Spoorboekje: loting Champions League, cruciaal duel voor PSV

Spoorboekje: loting Champions League, cruciaal duel voor PSV

1 oktober 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 1 oktober.
Nieuws

Loting groepsfase Champions League
In het Zwitserse Genève wordt om 17.00 uur geloot voor de groepsfase van de Champions League. Ajax zit bij de loting in pot 2 en ontloopt daarmee ploegen zoals FC Barcelona en Manchester City. Hier vind je welke ploegen de Amsterdammers wel kunnen treffen.

Tuchtzaak Alvarez en Pinto
Ajax ging niet akkoord met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden voor Edson Alvarez, die rood kreeg tegen Vitesse. En dus zal de zaak vandaag aan bod komen in Zeist. Dat geldt ook voor de zaak van Sparta-speler Mica Pinto die een voorstel van één wedstrijd kreeg. Hoe lopen de zaken af?

Specials

Dit staat er nog te gebeuren op de transfermarkt in Nederland
De laatste transferweek is ingegaan. Nederlandse clubs hebben nog enkele dagen om de laatste versterkingen af te ronden. Bijna overal staat nog wel iets te gebeuren, al zijn er ook een paar clubs die hopen dat het juist rustig blijft en dus hun sterspelers kunnen behouden. FCUpdate.nl zet de in- én uitgaande transfers die (mogelijk) op de rol staan, op een rijtje in deel I.

Wedstrijden

Rosenborg BK - PSV (19.00 uur)
Na het puntenverlies op bezoek bij Heracles (1-1) hoopt PSV zich vanavond te herpakken op bezoek bij Rosenborg. De inzet? Plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Vorige week was de ploeg van Roger Schmidt nog met 1-5 te sterk voor NS Mura, tegen Rosenborg zal het lastiger worden. De Noorse nummer twee is al tien wedstrijden op rij ongeslagen en hoopt die goede reeks tegen PSV voort te zetten.

Liverpool - Arsenal (20.45 uur)
Voor de derde keer in iets meer dan een maand tijd kruisen Liverpool en Arsenal de degens. De eerste ontmoeting, in strijd om de Community Shield, werd een prooi voor Arsenal. De ploeg van Mikel Arteta bleek na een 1-1 gelijkspel in de strafschoppenserie het sterkst. In de competitie nam Liverpool revanche door met 3-1 te winnen. Vanavond treffen de ploegen elkaar opnieuw, in strijd om een plekje in de kwartfinale van de League Cup.

Celta de Vigo - FC Barcelona (21.30 uur)
Na een subliem debuut op bezoek bij Villareal (0-4) maakt Ronald Koeman zich op voor zijn tweede officiële duel aan het roer bij FC Barcelona. Op bezoek bij Celta de Vigo aast Barça op eerherstel, nadat het afgelopen seizoen nog pijnlijk met 2-2 gelijkspeelde op bezoek bij de middenmoter. Dat puntenverlies leidde de ondergang in, die eindigde op de tweede plaats in de competitie en een gigantische oorwassing tegen Bayern München in de Champions League.

Voetbal op tv

02.30 uur: River Plate - Sao Paulo, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Copa Libertadores
17.00 uur: Loting groepsfase Champions League, Eurosport, live verslag van de loting
19.00 uur: Rosenborg BK - PSV, SBS 6, live verslag van het duel om plaatsing voor de Europa League
20.45 uur: Liverpool - Arsenal, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de League Cup
21.30 uur: Celta de Vigo - FC Barcelona, Ziggo Sport, live verslag van de wedstrijd in de Primera División

  

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020