Advocaat en spelers oneens: "Wat zij willen, wil ik niet"

30 september 2020, 08:40   Bijgewerkt: 30 september 2020, 08:47

Dick Advocaat en de spelersgroep van Feyenoord zijn het niet eens over de speelwijze. Advocaat wil met zijn ploeg wat verdedigender spelen, een speelwijze die afgelopen seizoen aan de basis stond van de waanzinnige opmars van de Rotterdammers. De spelersgroep wil juist naar voren en de tegenstander afjagen.

Vorige week hield Advocaat in de kleedkamer een vlammend monoloog over hoe hij over de speelwijze dacht, schrijft Voetbal International. Daarin gaf hij uitleg waarom hij koos voor de huidige tactiek. Deze week volgt er een nieuw gesprek, waarin de spelers het woord krijgen. Advocaat is benieuwd wat zijn spelersgroep precies wil. "Ik heb steeds het woord gevoerd, laten zij het nu maar eens zeggen", aldus de 73-jarige oefenmeester.

"Wat zij willen, wil ik niet", vervolgt Advocaat. "Laat ik vooropstellen dat er geen onwil zit in deze groep, het zijn perfecte jongens om mee te werken. Maar ík blijf zeggen dat wij ruimte nodig hebben om te voetballen. Zij willen het omdraaien en vroeg storen. Veel teams in Nederland en in de buitenlandse competities willen vroeg druk zetten, dat zie ik ook wel. Ik vraag me alleen af of dit voor ons verstandig is."

Feyenoord is met zeven punten uit drie duels redelijk aan het nieuwe seizoen begonnen, maar de Rotterdammers krijgen veel kritiek te verduren over het vertoonde spel. Tegen ADO Den Haag (4-2) knokte de ploeg zich nog naar een overwinning, vorige week slaagde het er niet in om te winnen van FC Twente (1-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen