Perez vol onbegrip: "Klaiber heeft gebrekkige techniek"

Perez vol onbegrip: "Klaiber heeft gebrekkige techniek"

30 september 2020 – Kenneth Perez is verbaasd dat Ajax op Sean Klaiber aast. De rechtsback wordt binnenkort gepresenteerd als nieuwe miljoenenaankoop van de Amsterdammers, als opvolger van de naar FC Barcelona vertrekkende Sergiño Dest. Perez begrijpt niet wat Ajax in de rechtsachter ziet."Het verbaast me dat je niet een beter niveau hebt in je eigen jeugdopleiding, en dat je zoveel geld moet uitgeven voor een vrij simpele rechtsback", aldus Perez in het programma Voetbalpraat bij FOX Sports. "Een gebrekkige techniek, wel dat enthousiaste opkomen, maar als dat genoeg is..." De 26-jarige Klaiber is sinds 2017 vaste basisspeler in Utrecht.

Voetbalcommentator Mark van Rijswijk is wél enthousiast over de komst van Klaiber, waar Perez direct op inhaakte. "Dus jij vindt dat Klaiber topclubwaardig genoeg is? Hij kan zo bij een topclub mee?" Van Rijswijk: "Ik had hem eerder bij PSV als opvolger van Dumfries gezien. Die stap die Dumfries heeft gezet naar PSV, die had ik Klaiber ook zien maken. Ajax kijkt wel verder, naar het overleven van de Champions League-groepfase."

De komst van Klaiber maakt de tongen los in Amsterdam. In het verleden liet de verdediger zich meermaals negatief uit over de topclub en weigerde hij voor de club te spelen. "Een Utrechter kan niet voor Ajax spelen", sprak hij na een wedstrijd. Bovendien rukte hij bij toenmalig ploeggenoot Zakaria Labyad een Ajax-shirt uit de handen en gooide het op de grond, nadat Labyad het had geruild met een Ajacied. De transfer lijkt er een paar jaar later alsnog te komen. Klaiber wordt in eerste instantie gehaald als back-up voor Noussair Mazraoui.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 1 november 2020

  2. zaterdag 31 oktober 2020