Meijer: "Klaassen is niet meer de middenvelder die hij was"

29 september 2020, 22:39

Davy Klaassen keerde Ajax in 2017 de rug toe om voor zijn kansen te gaan in het buitenland. Via Everton en Werder Bremen staat de middenvelder nu op het punt om weer terug te keren in Amsterdam. Bundesliga-kenner Erik Meijer ziet dat Klaassen een andere speler is geworden in het buitenland.

Bij Ajax was Klaassen vooral een aanvallende middenvelder, terwijl hij in het buitenkant in een meer controlerende rol speelt. Dat is Meijer ook opgevallen. "Klaassen is niet meer de middenvelder die hij was", vertelt de analyticus aan het Algemeen Dagblad. "Bij Ajax dook hij als aanvallende middenvelder vooral achter de spitsen. Daardoor werd hij (club)topscorer. Nu heeft hij meer een controlerende rol. Eigenlijk een speler die tussen de 6- en 8-positie in zit, maar nog steeds met het neusje voor de goal."

Toch hoeft er niet van hem verwacht te worden dat hij al het defensieve werk gaat verrichten."Hij kan als de meest verdedigende middenvelder spelen, maar dat zou ik zonde van zijn kwaliteiten vinden. Zijn loopvermogen blijft zijn grootste wapen. Conditioneel is hij alleen maar sterker geworden Ik zie hem dan ook nog graag dat passje geven op de spits en bijsluiten."

Meijer begrijpt wel dat Ajax bij Klaassen is uitgekomen. Met name zijn ervaring kan handig zijn, denkt de analyticus. "Met Blind, Klaassen en Tadic heeft hij in elke linie een ervaren speler. Zo creëert hij een sterke as waar de rest omheen kan bewegen."

Lees ookWerder weet van Ajax-interesse: "We zijn met Davy in gesprek"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen