Van de Beek was rond met Real: "Ja, honderd procent"

Van de Beek was rond met Real: "Ja, honderd procent"

29 september 2020 – Donny van de Beek tekende deze zomer een contract bij Manchester United, maar had ook bij een andere topclub op de loonlijst kunnen staan. De middenvelder was nadrukkelijk in beeld bij Real Madrid, bevestigt zijn openhartige zaakwaarnemer Guido Albers bij Ajax Life.Na de succesvolle Champions League-campagne nam de interesse in Van de Beek toe. "Een aantal clubs belde naar mij met de vraag: hoe zit het met Donny? Is hij klaar voor de volgende stap? Wij willen hem graag hebben. Een van die clubs was Real Madrid. Als die bellen moet je daar altijd serieus naar luisteren en dat hebben we ook gedaan", blikt de zaakwaarnemer terug.

Omdat Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt ook al verkasten, wilde Ajax Van de Beek die zomer nog niet verkopen. Hij is uiteindelijk gebleven, maar we hebben wel alles in orde gemaakt voor een transfer voor het jaar daarop. Dus de papieren waren al getekend", vertelt Albers. "Rond december/januari is Real Madrid in Amsterdam geweest, op het kantoor van Marc Overmars. Daar is ook met Edwin van der Sar gesproken. Daar zijn de handen geschud. Het was op dat moment honderd procent rond."

"In de maanden daarna zou hij gekeurd worden en in de zomer naar Madrid gaan. Toen kwam corona en zag de hele wereld er anders uit. Dat is ook voetbal. Van de Beek moest nog medisch worden gekeurd, maar dat kon niet. Niet alleen vanwege corona, maar Real wist dat ze er dan aan vast zouden zitten." Uiteindelijk liet Van de Beek weten open te staan voor interesse van andere clubs en werd daarna de deal met Man United gesloten.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020