Officieel: Zivkovic volgt Zahavi op bij Van Bronckhorst' ploeg

Officieel: Zivkovic volgt Zahavi op bij Van Bronckhorst' ploeg

29 september 2020 – Giovanni van Bronckhorst heeft met Guangzhou R&F dinsdag Richairo Zivkovic (24) officieel gehaald als de vervanger van de naar PSV vertrokken Eran Zahavi. De Nederlandse aanvaller wordt gehuurd van Changchun Yatai, waar hij geen sportief perspectief meer had. Eerder leek de spits op weg naar een rentree bij FC Groningen, maar die stap bleek niet haalbaar.Dat heeft de Chinese club bevestigd op het clubkanaal. Zivkovic wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd door Guangzhou R&F, dat hard op zoek was naar een nieuwe spits na het vertrek van Zahavi. In de laatste drie officiële duels, kwam Guangzhou R&F namelijk slechts tot één officiële treffer.

Zivkovic zal pas op 5 oktober aansluiten bij de selectie van Van Bronckhorst, aangezien hij tot en met 3 oktober in quarantaine zit in China. Na zijn verblijf in Nederland, moest hij eerst twee weken in quarantaine, waarna hij nog naar zijn nieuwe club moet afreizen en zich aldaar moet installeren.

FC Groningen hoopte Zivkovic te presenteren, maar hoewel de spits salaris wilde inleveren, kwam het niet tot een overgang vanwege de hoge transfersom. Zivkovic heeft nog een doorlopend contract bij de Chinese club, die hem verhuurt aan Guangzhou R&F. Bij die club gaat hij spelen in de play-offs om degradatie te voorkomen. Van Bronckhorst liep met zijn ploeg de kampioenspoule mis.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 oktober 2020

  2. maandag 19 oktober 2020