Bayern mist Sané in Supercup, Alaba is een twijfelgeval

Bayern mist Sané in Supercup, Alaba is een twijfelgeval

29 september 2020 – Bayern München moet het in de Duitse Supercup woensdagavond stellen zonder Leroy Sané. De zomeraanwinst van Der Rekordmeister kampt met een lichte knieblessure, terwijl achter David Alaba (spierproblemen) nog een vraagteken staat.Dat heeft trainer Hansi Flick bevestigd tijdens de persconferentie. De oefenmeester verwacht Sané op z'n vroegst pas terug na de interlandperiode, waardoor hij normaliter ook de duels om de Nations League mist met de nationale ploeg van Duitsland. De blessure van Alaba wordt in de gaten gehouden: afgelopen weekend konden beide spelers nog wel in actie komen namens Bayern München.

Dat de kampioen van Duitsland desondanks met 4-1 verloor, wilde Flick niet wijten aan de mentaliteit of gemakzucht. "Onze mentaliteit is namelijk altijd uitstekend bij mijn ploeg. Misschien waren enkele spelers een beetje moe, maar ze geven altijd honderd procent. Ook tegen Hoffenheim", vond de oefenmeester, die desondanks op zijn hoede is voor Borussia Dortmund.

"Ze hebben een fantastische en jonge ploeg, maar ook met veel ervaring. Dortmund speelt aantrekkelijk voetbal, met veel aanvallende opties. Dat is leuk om te zien, we kunnen ons meten met een van de beste ploegen van Duitsland. Dus deze wedstrijd gaat ons sowieso verder helpen", aldus Flick.

GRATIS: Win FIFA 2021 de Ultimate Edition

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021