Amateurvoetbal gaat komende drie weken 'gewoon' door

Amateurvoetbal gaat komende drie weken 'gewoon' door

29 september 2020 – De KNVB is niet van plan om de amateurwedstrijden tijdelijk te staken de komende tijd. Naar aanleiding van de uitspraken van het kabinet, was er een serieuze roep om het uitstellen van de wedstrijden, omdat er zonder publiek gespeeld moet worden en dat enorm veel inkomsten scheelt bij de voetbalclubs. Toch werkt men in Zeist niet mee aan het uitstellen van het programma.Dat heeft de KNVB laten weten in een officieel statement, waarin staat dat het uitoefenen van de sport het zwaarste weegt. 'Het belangrijkste is dat er gesport kan blijven worden, voor de sport, voor de clubs en voor de spelers. Het is namelijk veilig en verantwoord om te voetballen. Dat vindt niet alleen de KNVB, dat vinden NOC*NSF en alle sportbonden in Nederland. Bewegen is gezond en belangrijk in deze tijd. Alle competities, veld- en zaalvoetbal, blijven dan ook de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema', schrijft de voetbalbond.

Lees ookGudde begripvol voor kabinet: "Kennelijk is dit nodig"

Veel amateurclubs wilden dat de competitie tijdelijk werd gestaakt, om zo op een later moment alsnog de omzet van de entreetickets en kantine te kunnen draaien. "We zijn blij dat we kunnen blijven voetballen, maar dit heeft wel enorme financiële consequenties voor de clubs en doet het verenigingsleven onwijs veel pijn", beseft Jan Dirk van der Zee.

"We ontkomen helaas niet aan deze maatregelen. We gaan ervan uit dat als iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt, de sportparken en kantines over drie weken weer veilig open kunnen gaan voor publiek." De KNVB gaat bovendien in gesprek met het NOC*NSF om te kijken of er een compensatie kan komen voor de gemiste inkomsten voor de verenigingen. De maatregelen van het kabinet gelden vooralsnog tot en met dinsdag 20 oktober.

GRATIS: Win FIFA 2021 de Ultimate Edition

  

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 oktober 2020

  2. maandag 19 oktober 2020