'Van Bommel is één van de drie trainerskandidaten bij Schalke 04'

'Van Bommel is één van de drie trainerskandidaten bij Schalke 04'

29 september 2020 – De naam van Mark van Bommel is dinsdag gevallen voor de trainersvacature bij Schalke 04. De Nederlandse oefenmeester zou een van de drie overgebleven kandidaten zijn om de opvolger te worden van David Wagner, die na de dramatische tweede seizoenshelft vorig jaar en eerste twee duels van het nieuwe Bundesliga-seizoen werd ontslagen.Dat schrijft Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) althans, op basis van exclusieve bronnen rondom de club. Ook Dimitrios Grammozis (tot afgelopen zomer werkzaam bij SC Darmstadt 98) en Manuel Baum (voormalig coach van FC Augsburg en momenteel Duitsland O19) staan op de kandidatenlijst in Gelsenkirchen. Beide zijn jonge trainers, waardoor Van Bommel ook in dat opgestelde profiel van de club zou passen.

Lees ookSchalke 04 breekt na nieuw verlies alsnog met Wagner

In Duitsland wordt Van Bommel gezien als een groot uitgangbord bij PSV. Bovendien is Huub Stevens – voor de ontslagen Wagner nog actief als interim-coach - nog altijd zijdelinks betrokken bij Die Königsblauen, waardoor er ook een Nederlandse link is met Schalke 04, dat de eerste twee duels in de Bundesliga kansloos verloor. Het vorige seizoen verliep ook bijzonder moeizaam, waardoor de druk op Wagner al volop was toegenomen.

Van Bommel is na zijn vertrek bij PSV niet meer aan de slag, maar gaf te kennen graag weer aan het werk te willen in het komende c.q. huidige seizoen. Eerder viel zijn naam bij het beloftenelftal van Bayern München, maar daar viel de keuze niet op de voormalig middenvelder.

GRATIS: Win FIFA 2021 de Ultimate Edition

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 oktober 2020

  2. maandag 19 oktober 2020