SC Heerenveen
1 – 1
PSV

Schoonmaak Koeman nog niet klaar, García blijft transferdoelwit

Schoonmaak Koeman nog niet klaar, García blijft transferdoelwit

29 september 2020 – De schoonmaak van Ronald Koeman bij FC Barcelona in deze zomer vooralsnog niet afgerond. De Nederlandse coach wil nog een aantal spelers lozen voor het verstrijken van de transferwindow, vandaag over een week (6 oktober). Eerder vertrokken Luis Suárez, Ivan Rakitic en Arturo Vidal onder andere al uit Camp Nou. 

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. Volgens het Spaanse medium kunnen de loonuitgaven nog verder omlaag, waardoor Jean-Clair Todibo, Rafinha, Samuel Umtiti, Martin Braithwaite en Carlos Alena nog nadrukkelijker naar de uitgang worden verwezen dan tot voorheen gebeurde. De gevraagde loonsom voor de overbodige spelers is door de Catalanen bovendien verlaagd.

Het geld moet worden gebruikt voor (een) enkele gerichte aankopen, al is dat volgende de Spaanse krant vooral achterin nog aan de orde. Manchester City-verdediger Eric García prijkt op de voorpagina van El Mundo Deportivo, dat schrijft dat de Catalanen zo'n twaalf miljoen euro voor hem moeten betalen. Het talent heeft een aflopend contract en wil graag terugkeren in Camp Nou. Wat dat voor gevolgen heeft voor de mogelijke komst van Memphis Depay, is onbekend. 

Lees ookHaast geboden bij Memphis-transfer: deadline gesteld

Ook over de afgelopen weekend uitblinkende Ansu Fati werd nog een update geschreven in Barcelona, namelijk dat hij hard op weg was naar Manchester United. Catalanya Radio wist dat The Red Devils bereid waren om de afkoopsom van 170 miljoen euro te betalen voor Fati, wat zijn afkoopsom lange tijd was. Vlak voor de onderhandelingen had de club in het nieuwe contract een clausule van liefst vierhonderdmiljoen opgenomen, waardoor hij alsnog onbetaalbaar werd.

Naast Suárez, Vidal en Rakitic werd deze zomer ook al afscheid genomen van Arthur (geruild met Miralem Pjanic), Nélson Semedo, Marc Cucurella, Moussa Wagué (verhuur) en Monchu (verhuur). Daarvoor in de plaats kwam nog geen enkele officiële aanwinst, al is het een kwestie van tijd voordat Sergino Dest in Catalonië gepresenteerd gaat worden.

GRATIS: Win FIFA 2021 de Ultimate Edition

gerelateerd