'PSV doet na komst Sangaré geen miljoenenaankoop meer'

'PSV doet na komst Sangaré geen miljoenenaankoop meer'

29 september 2020 – PSV heeft met Ibrahim Sangaré vermoedelijk de laatste grote aankoop van deze transferwindow gedaan. Hoewel er mogelijk nog wel enkele spelers worden gepresenteerd in Eindhoven, hoeft een miljoenentransfer zoals bij Sangaré of Philipp Max het geval was, niet meer te worden verwacht in de laatste week voor Deadline Day (6 oktober). Dat heeft technisch directeur John de Jong verteld tegenover het Eindhovens Dagblad. Als er nog versterking komt, centraal achterin en op de backposities zijn de Eindhovenaren bijvoorbeeld al langer op zoek naar een aanwinst, dan komt die vermoedelijk op huurbasis naar PSV. De Jong houdt 'zijn oren en ogen open', maar een enorme investering zal niet meer worden gedaan.

Met Sangaré wordt een al langer gewenste aankoop gedaan door PSV, dat ook vorig jaar al bij Toulouse aanklopte voor de overgang van Sangaré. De Franse club wilde hem destijds echter niet laten gaan, omdat de club toen nog in de Ligue 1 speelde. "Vorig jaar mocht hij geen transfer maken en op dit moment stond die club wel open voor een transfer", aldus De Jong. Dat Toulouse degradeerde, betekende een groot voordeel in de onderhandelingen.

Hoewel er meer interesse was, wilde Sangaré zelf het liefst naar Eindhoven, zo verzekert hij tegenover het ED. "Het heeft me nu hier bij PSV gebracht, de club die me heel graag wilde hebben en het snelst van iedereen heeft geschakeld", aldus de kersverse aanwinst over de interesse van ook onder andere Souhtampton. "Ik ben hier ook gekomen om mooie dingen mee te maken en hoop dat we deze week al kunnen afdwingen dat we Europees kunnen spelen." Daar is de Ivoriaan zelf vermoedelijk overigens nog niet bij.

GRATIS: Win FIFA 2021 de Ultimate Edition

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020