'Ajax niet akkoord met schikkingsvoorstel Álvarez'

28 september 2020, 21:55

Ajax gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing (waarvan één voorwaardelijk) voor Edson Álvarez, meldt De Telegraaf. De Mexicaan kreeg zaterdagavond tegen Vitesse een directe rode kaart voor een overtreding op Maximilian Wittek.

Ondanks de rode kaart van Álvarez won Ajax zaterdag met 2-1 van Vitesse. Na afloop van de wedstrijd toonde Erik ten Hag zich ontevreden over de beslissing van scheidsrechter Pol van Boekel om de middenvelder aan het einde van de eerste helft weg te sturen. "Je ziet toch dat het in het raken van de bal gebeurt. Dit heeft niks met gemeen spel te maken. Als je zelf gevoetbald hebt, zie je dat dit absoluut geen rode kaart is", zei hij tegen FOX Sports.

Bij monde van Reinold Wiedemeijer liet de KNVB weten dat de rode kaart wél terecht was. "Wij weten gewoon echt niet wat een speler in zijn hoofd denkt. Wat wij zien, feitelijk, is dat hij op die enkel staat. Dat is een ander soort gewelddadig handelen. Daar staat een rode kaart voor. Wij willen dit absoluut uit het voetbal hebben, dus wij moeten ook wel gaan handelen. Dat is hier gebeurd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen