Jong Ajax zet weg omhoog in en verslaat ook Excelsior

Jong Ajax zet weg omhoog in en verslaat ook Excelsior

28 september 2020 – Jong Ajax heeft na een slechte seizoensstart de weg omhoog ingezet. Na een knappe zege bij Go Ahead Eagles (0-3) zetten de Amsterdamse beloften maandagavond met dezelfde cijfers Excelsior opzij. Brian Brobbey, Lassina Traoré en Kenneth Taylor bezorgden Jong Ajax de tweede zege op rij.Jong Ajax verloor de eerste drie wedstrijden van het seizoen van Roda JC (0-4), NEC (2-1) en Jong PSV (1-2), maar veroverde tien dagen geleden in De Adelaarshorst zijn eerste punten. Excelsior, met Eerste Divisie-topscorer Elías Már Ómarsson in de gelederen, stond voorafgaand aan de ontmoeting op de toekomst op zes punten uit vier wedstrijden.

Bij Jong Ajax deed maandagavond onder meer Lassina Traoré en Naci Ünüvar mee. Laatstgenoemde werd na een doelpuntloze eerste helft gewisseld voor Brian Brobbey. De achttienjarige spits had iets meer dan zes minuten nodig om de score te openen. Op aangeven van Devyne Rensch tikte hij van dichtbij de 1-0 binnen.

Niet veel later stond ook de 2-0 op het scorebord. Nadat Alessandro Damen een inzet van Kenneth Taylor keerde, schoot Traoré in de rebound raak. Excelsior ging daarna op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg ook een aantal kansen, maar Kjell Scherpen hield zijn doel schoon. Vlak voor tijd maakte Taylor aan de laatste twijfel een einde door de 3-0 te maken.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020