Supporterscollectief Nederland: "We missen perspectief"

28 september 2020, 23:57

Supporterscollectief Nederland heeft gereageerd op het kabinetsbesluit om de komende tijd geen supporters toe te laten bij wedstrijden in het prof- en amateurvoetbal. Vanaf dinsdag 18.00 uur is drie weken geen publiek welkom in stadions en langs de lijn.

"We begrijpen de noodzaak om het aantal besmettingen terug te dringen", reageert voorzitter Matthijs Keuning. "Wel zetten we vraagtekens bij deze maatregel en missen we perspectief, zeker omdat deze crisis nog wel langer gaat duren dan de drie weken waarvoor de huidige maatregelen gelden. We hadden in het voetbal juist een manier gevonden om op een verantwoorde manier een beperkt aantal supporters toe te laten, en ondertussen onderzoek te doen hoe we dat kunnen opbouwen. We hopen dit snel te kunnen hervatten."

De nieuwe maatregelen zijn volgens Keuning een klap voor het voetbal en voor iedereen die zich heeft ingespannen om van stadions een veilige omgeving te maken. "Dit maakt de financiële situatie van clubs nog zorgwekkender. Het maakt ook de kans groter dat mensen in groepen elders gaan kijken, terwijl in het stadion juist een veilige omgeving is gecreëerd. Ook het onderzoek van de KNVB en clubs naar het risico op overdracht van het virus bij buitenevenementen komt hiermee stil te staan, terwijl dit juist zo essentieel is voor de hele maatschappij, willen we een leefbare manier vinden om met het virus om te gaan."

Lees ookBetaald voetbal baalt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen