Begrip voor nieuwe maatregelen: "Offer dat we kunnen dragen"

28 september 2020, 19:42   Bijgewerkt: 28 september 2020, 19:50

Natuurlijk balen ze bij Telstar dat de komende tijd geen publiek welkom is bij voetbalwedstrijden, maar voorzitter Pieter de Waard toont ook begrip voor de extra maatregelen die worden genomen om de nieuwe coronagolf te stoppen. "Doodziek zijn we ervan, maar over welzijn en gezondheid bestaat geen discussie."

Telstar speelt maandagavond thuis tegen FC Den Bosch en is zodoende voorlopig de laatste Nederlandse club die voor publiek speelt. "Heel jammer. We hebben enorm veel investeringen gedaan om een veiligheidsbubbel voor de wedstrijden te creëren. Dat wordt nu tenietgedaan", baalt De Waard in gesprek met de NOS. "Een periode van drie weken is een offer dat we kunnen dragen. De clubs kunnen dit volgens mij aan, maar het moment dat de clubs het niet meer aankunnen komt wel steeds dichterbij."

Het betaald voetbal is volgens De Waard niet de enige sector die harde klappen krijgt. "Dat geldt ook voor het amateurvoetbal en alle andere sporten. En de kas moet wel gevuld worden om een club te laten draaien."

Lees ookKomende drie weken geen publiek welkom bij voetbalwedstrijden

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen