Komende weken geen publiek welkom bij wedstrijden

Komende weken geen publiek welkom bij wedstrijden

28 september 2020 – Minister-president Mark Rutte heeft maandagavond op een persconferentie bekendgemaakt dat er strengere maatregelen worden genomen om de nieuwe opmars van het coronavirus de kop in te drukken. Eén van de maatregelen is dat de komende weken geen publiek welkom is bij wedstrijden in het prof- en amateurvoetbal.De Eredivisie ging ruim twee weken geleden met beperkt publiek in de stadions van start. In de eerste speelrondes werden niet over overal de coronaregels even goed nageleefd. Zo klonk er felle kritiek op de Feyenoord-supporters die het vorige week tegen FC Twente niet altijd even nauw namen met het schreeuw- en zangverbod. Onder meer premier Rutte uitte zijn ongenoegen over de fans in De Kuip. De bekritiseerde Feyenoord-fans lieten zich afgelopen weekend tegen ADO Den Haag wel van hun goede kant zien. Ook in andere stadions werden de maatregelen redelijk goed nageleefd.

Desalniettemin had minister-president Rutte maandag slecht nieuws voor de Nederlandse voetbalwereld. Supporters zijn vanaf dinsdag 18.00 uur niet meer welkom in de stadions. Het betaalde voetbal moet het in elk geval drie weken stellen zonder publiek. Ook bij de amateurs zullen gaan supporters langs de lijn staan. "Er zijn extra maatregelen nodig. Niet omdat de sector het slecht doet, maar omdat we in het grote geheel zonder aanscherpingen ook in de sport het virus niet genoeg kunnen terugdringen. Dat heeft met de schaal te maken. Sport, amateursport, professionele sport, spelers en toeschouwers: dat alles leidt tot veel reisbewegingen en tot veel sociale contacten", lichtte Rutte het besluit toe.

Sporten in teamverband gaat door. "Maar zonder aanmoedigingen vanaf de zijlijn. Ook zonder biertje of warme chocomel, want ook de kantines gaan dicht", had Rutte meer slecht nieuws voor amateurclubs.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020