Rode kaart Álvarez terecht: "Wij willen dit uit het voetbal hebben"

Rode kaart Álvarez terecht: "Wij willen dit uit het voetbal hebben"

28 september 2020 – Na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse was er veel te doen over de rode kaart voor Ajacied Edson Álvarez. De Mexicaan ging op het been van Loïs Openda staan, wat gezien werd door de VAR. Volgens sommigen was er geen sprake van opzet, maar volgens ex-scheidsrechter Reinold Wiedemeijer - tegenwoordig werkzaam bij de KNVB - doet dat er voor scheidsrechters niet toe."Wij laten elk jaar bij de clubs beelden zien: waar gaan we op letten en wat zijn de spelregelwijzigingen", legt Wiedemeijer uit aan FOX Sports. "Dan zit er ook een itempje in over wat spelers elkaar aan doen. Dat is vaak gewelddadig handelen. Deze zit er altijd in: even op iemands been gaan staan. In praatprogramma's vragen mensen zich af of het met opzet was, maar dat is nou net hetgeen wat wij niet kunnen zien."

Omdat het lastig in te schatten is of iets opzettelijk is, is dat volgens Wiedemeijer ook geen criterium. "Wij weten gewoon echt niet wat een speler in zijn hoofd denkt. Wat wij zien, feitelijk, is dat hij op die enkel staat. Dat is een ander soort gewelddadig handelen. Daar staat een rode kaart voor. Wij willen dit absoluut uit het voetbal hebben, dus wij moeten ook wel gaan handelen. Dat is hier gebeurd."

Erik ten Hag gaf eerder tegenover FOX Sports nog aan de beslissing belachelijk te vinden. Ook hij zag geen opzet en gelooft dat Álvarez zijn voet nergens anders neer kon zetten. "Dit heeft niks met gemeen spel te maken. Als je zelf gevoetbald hebt, zie je dat dit absoluut geen rode kaart is", zei de Ajax-trainer na de wedstrijd.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020