Guardiola heeft met Dias gewenste verdediger binnen

Guardiola heeft met Dias gewenste verdediger binnen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 september 2020 – Manchester City en Benfica hebben een akkoord bereikt over Rúben Dias. Dat maakte de Portugese club in de nacht van zondag op maandag bekend. De centrale verdediger kost City 68 miljoen euro, plus nog een bonus van 3,6 miljoen. Nicolás Otamendi bewandelt de omgekeerde route: de verdediger verruilt Manchester City voor Benfica, waarvoor de nummer twee van Portugal op haar beurt weer vijftien miljoen betaalt.

City-manager Pep Guardiola was al langere tijd op zoek naar een extra versterking voor het centrum van The Citizens. Nathan Aké kwam deze zomer al over van Bournemouth, maar ook een rechtsbenige verdediger was gewenst. In de laatste twee wedstrijden speelde het negentienjarige talent Eric García als rechtercentrumverdediger, maar de Spanjaard wil Manchester City graag verruilen voor FC Barcelona.

Dat een extra verdediger geen overbodige luxe is voor de ploeg van Guardiola, bleek uit de pijnlijke 2-5 nederlaag tegen Leicester City van zondagavond. Manchester City tastte deze zomer diep in de buidel om die defensie te versterken; naast de 68 miljoen euro voor Dias betaalde de club ook al ruim 45 miljoen euro voor Nathan Aké.

De 23-jarige Dias speelde tot nog toe zijn hele carrière bij Benfica. Bij de Portugese topclub groeide de verdediger uit tot basisspeler, sterkhouder en ook tot international. Otamendi moet de Portugees gaan vervangen in de achterhoede van Benfica. De 32-jarige Argentijn speelde eerder nog voor rivaal FC Porto.

Reacties

gerelateerd