Media-overzicht Barcelona: 'Best te wensen start Koeman'

Media-overzicht Barcelona: 'Best te wensen start Koeman'

28 september 2020 – De Spaanse media zijn lovend over het debuut van Ronald Koeman bij FC Barcelona. In een uitstekende eerste helft werd Villarreal met 4-0 opzij gezet, een voorsprong die in een minder tweede bedrijf niet meer in gevaar kwam. 'Koeman had zich geen betere start kunnen wensen', was de conclusie van de lovende media.Dat schreef El Mundo Deportivo, dat na de onrustige voorbereiding wist dat Koeman de twijfels snel zou moeten wegnemen. 'Alleen op die manier kon hij vertrouwen winnen', aldus het medium, dat zeven spelers in de opstelling telde die ook tegen Bayern München (2-8 nederlaag) op het veld stonden. 'Maar het leek alsof er een andere ploeg stond. Er was meer druk naar voren, meer beweging naar voren en Philippe Coutinho en Ansu Fati dienden zich aan. Een nieuwe periode lijkt aangebroken.'

Marca wilde nog niet te vroeg haar conclusies trekken op basis van één wedstrijd, maar zag bij vlagen weer het oude FC Barcelona zondagavond. 'Koeman heeft voor grote veranderingen gezorgd. Het maakte een heel andere indruk dan vorig seizoen, net als Messi. Hij wil weer vechten voor de ploeg', schreef het Spaanse medium.

Lees ook: Tevreden Koeman looft Fati: "Geweldige toekomst"

De rol daarin van Frenkie de Jong werd besproken door het dagblad AS, die stelt dat hij veel profijt heeft van Koeman's komst. 'Met rugdekking van Busquets had De Jong genoeg vertrouwen om veel ballen naar voren te spelen en de fraaie passjes te geven die voor hem zo kenmerken waren in zijn tijd bij Ajax. Die klasse kwam nu ook weer bovendrijven.' Dat hij in het tweede bedrijf tot driemaal toe ongelukkig balverlies leed, werd hem vergeven.

Ook Fati kreeg logischerwijs veel complimenten. Niet alleen maakte het talent twee knappe doelpunten, sowieso speelde hij een goede wedstrijd. SPORT vond dat de zeventienjarige aanvaller het verschil maakte. 'Barcelona begon het seizoen als een onverslaanbare ploeg, die dynamisch en efficiënt is. Fati maakt zondagavond het verschil.'

Verder schreven de ochtendkranten ook dat de rol van Messi is veranderd. Ook door hem wordt verdedigend arbeid verricht, zo constateerde onder andere El Pais. De Argentijn speelde nog niet eens zijn allerbeste wedstrijd, maar maakte wel opnieuw een doelpunt en dat betekende dat hij voor het zeventiende seizoen (!) op rij in La Liga een doelpunt maakte.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020