Tevreden Koeman looft Fati: "Geweldige toekomst"

Tevreden Koeman looft Fati: "Geweldige toekomst"

27 september 2020 – De kop is eraf voor Ronald Koeman: de nieuwe trainer van FC Barcelona heeft zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van de topclub winnend afgesloten. Villarreal werd, mede door twee doelpunten van Ansu Fati, met 4-0 geklopt. De Nederlandse trainer is tevreden."We zijn erg blij", klonk het bij Marca uit de mond van Koeman. "We speelden een goede eerste helft, maar na rust zakte ons ritme wat weg. Maar het was pas onze eerste officiële wedstrijd dus de eerste indruk is goed. Het is goed om zoveel de bal in het bezit te hebben als vanavond het geval was. De druk die we uitoefenden, hielp ons om dit resultaat te halen. Ik ben ook erg blij met de goals die we maakten. Villarreal heeft geweldige spelers, maar wij domineerden. Vooral in de eerste helft was het spel prima."

Antoine Griezmann was anoniem aan de zijde van Barcelona, maar kon toch op complimenten rekenen van Koeman. "Hij speelt vanaf de rechterkant en trekt naar binnen om van positie te wisselen met Lionel Messi. Dat maakt het voor de tegenstanders moeilijker. Ik ben blij met hoe hij speelde."

Wie natuurlijk op lof van Koeman kon rekenen, was Ansu Fati. De pas zeventienjarige buitenspeler werd door Koeman vorige week overgeheveld naar de eerste selectie en scoorde zondag twee keer. "Ik ben erg blij met hem", sprak de trainer. "We weten dat hij pas zeventien jaar oud is en dingen moet verbeteren. Hij moet consistentie zoeken in zijn spel en zijn prestatie. Tegen Elche vond ik hem niet goed, maar vandaag wel. Hij heeft diepte aan ons spel toegevoegd. Ik ben erg blij met hem en Pedri. Ze hebben beide een geweldige toekomst."

Lees ookKoeman begint uitstekend in Camp Nou met klinkende driepunter

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020