Koeman begint uitstekend in Camp Nou met klinkende driepunter

27 september 2020, 23:00   Bijgewerkt: 27 september 2020, 23:48

Ronald Koeman heeft zijn vuurdoop in La Liga met glans doorstaan. Zijn FC Barcelona had aan een helft genoeg om af te rekenen met Villarreal. Ansu Fati was met twee treffers de grote man aan de kant van Barça. Daarna scoorde Lionel Messi vanaf de stip en werkte Pau Torres de bal knullig in eigen doel: 4-0. Met name in de eerste helft was het uitstekend wat de topclub liet zien. 

Voor Koeman ging er een lang gekoesterde wens in vervulling deze zomer. Hij werd de nieuwe trainer van FC Barcelona. Hij loste Quique Setién af die wegens de tegenvallende resultaten het veld moest ruimen. Vervolgens domineerde Barça veelvuldig het nieuws met onder andere de vertrekwens van Messi en het vertrek van Luis Suaréz. De Argentijn bleef en de Uruguayaan verliet Barcelona voor Atlético Madrid.

Onder aanvoering van onder andere Messi moest de bittere nasmaak (géén kampioenschap en géén Champions League-titel) van het afgelopen seizoen worden weggespoeld. De vuurdoop voor Koeman vond plaats tegen Villarreal in eigen huis, met Frenkie de Jong in de basis. Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan het duel, maar al snel werd duidelijk dat er weinig tot niets te halen viel voor Villarreal in Camp Nou.

Villarreal stelde daar betrekkelijk weinig tegenover en kon eigenlijk meteen al overgaan tot het beperken van de schade. Daar slaagde het voor rust niet in, want via een benutte strafschop van Messi én een eigen doelpunt van Pau Torres werd het nog voor rust 4-0.

De tweede helft begon onder begeleiding van vuurwerk dat afgestoken werd buiten het stadion. Barcelona ging daarna vrolijk verder met het zoeken van de aanval en zo was Messi dichtbij de vijfde Catalaanse treffer. Villarreal was vooral bezig met verdedigen, maar kwam er zo af en toe wel uit. Zo dacht Gerard Moreno bij een van die spaarzame uitbraken te scoren, maar hij stond buitenspel.

Barça vond het na die vier treffers wel welletjes en nam wat gas terug, maar was bij de uitbraken wel dreigend. Goals vielen er niet meer en zo won Koeman van Villarreal bij zijn debuut in La Liga. Het was namelijk pas de eerste wedstrijd voor Barcelona in het nieuwe seizoen. Volgend weekend gaat het op bezoek bij Celta de Vigo. Opsteker is bovendien dat Real Madrid, dat zaterdag wel won, vorige week al tegen puntenverlies aanliep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen