Pirlo en Juventus pakken dankzij Ronaldo punt in Rome

27 september 2020, 22:48   Bijgewerkt: 27 september 2020, 23:05

Al in zijn tweede wedstrijd als trainer van Juventus is Andrea Pirlo tegen puntenverlies aangelopen. De nieuwe hoofdcoach leek op bezoek bij AS Roma te gaan verliezen, maar pakte door twee goals van Cristiano Ronaldo toch nog een punt. Verdiend was dat niet te noemen: 2-2.

Roma kreeg de beste kansen en had in de eerste helft het initiatief. Het leidde tot de 1-0 na een halfuur spelen. Een penalty werd overtuigend benut door middenvelder Jordan Veretout. Zoals bekend regent het penalty's in de Serie A en ook Juventus mocht vandaag vanaf elf meter aanleggen. Dat gebeurde kort voor de doelwissel en uiteraard was de kans wel besteed aan Ronaldo: 1-1. De gelijkmaker viel tegen de verhouding in.

Lang liet het antwoord van Roma niet op zich wachten, want een minuut later stond het alweer 2-1 in Rome. Henrikh Mkhitaryan bediende Veretout en die haalde de trekker over. Toen Adrien Rabiot na een uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg, leek Juventus een verloren wedstrijd te spelen. Toch pakte dat juist goed uit, want met tien man kwam de kampioenskandidaat sterker voor de dag dan daardoor. Het leidde tot de 2-2 van Ronaldo in de 69ste minuut. De spits torende boven alles en iedereen uit en kopte de 2-2 in het vijandelijke doel. Daardoor pakte Juventus toch nog een punt in de tweede spelerijden van het seizoen en daarmee zal de topclub tevreden zijn.

Matthijs de Ligt is herstellende van zijn schouderblessure en ontbrak zodoende nog. Juventus jaagt dit seizoen op de tiende landstitel op rij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen