Aké speelt met goal bijrol in show van ontketend Leicester

27 september 2020, 19:24

Leicester City heeft zondag fors uitgehaald in de Premier League. De eerste twee wedstrijden van het seizoen leverden al drie punten op en zondag werd er ook bij Manchester City gezegevierd. Dat gebeurde bovendien op zeer overtuigende wijze: 2-5.

Manchester City won de eerste wedstrijd van het seizoen en Leicester zegevierde al twee keer. De thuisploeg, met Nathan Aké in de basis, begon goed aan de wedstrijd omdat Riyad Mahrez na vier minuten raak schoot. Hij deed dat op knappe wijze met zijn rechterbeen. Het goede begin kon echter geen vervolg worden gegeven door Manchester City. Het was Leicester dat daarna het initiatief greep en op slag van rust op gelijke hoogte kwam. Dat gebeurde vanaf de penaltystip via Jamie Vardy, die de eerste van de uiteindelijke drie penalty's tegen de touwen schoot.

Pas na de pauze ging het namelijk helemaal los aan de kant van Leicester. Vardy werkte in de 54ste minuut de 1-2 achter Ederson en nam vier minuten later ook de 1-3 voor zijn rekening. Hij completeerde zijn hattrick vanaf de penaltystip. James Maddison gooide nog meer zout in de wonden van Manchester City door na 77 minuten geweldig te scoren. Hij schoot de bal met veel gevoel in de verre kruising. Via een kopbal van Aké deed de ontmantelde titelkandidaat nog wel iets terug, maar het was Leicester dat het laatste woord had. In de slotfase benutte Youri Tielemans ook een penalty en dus stapte Leicester met een klinkende 2-5 zege van het veld.

Leicester is zodoende na drie duels nog foutloos en heeft bovendien al grote indruk gemaakt. Het Manchester City van Pep Guardiola moet de wonden likken. Niet alleen omdat het veel goals weggaf, maar ook omdat het bij vlagen echt overhoop gespeeld werd door Leicester City.